banner564

Hükümet dinledi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun dünkü toplantısında gerçekleştirilen konuşmaların büyük çoğunluğunu muhalefet milletvekilleri yaptı

Hükümet dinledi
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, dün saat 10.30’da Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel başkanlığında toplandı.
Genel Kurul’un dünkü gündeminde; komitelerden gelen tasarı ve önerilerin görüşülmesi ile milletvekillerinin güncel konuşmaları ve yazılı sorular vardı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda bilgiye ve onaya sunuşlar yapılarak, güncel konuşmalara geçildi. 
Güncel konuşmalardan önce söz alan UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner Kapalı Maraş konusunda Kıbrıslı Rumların Avrupa Birliği’nde bazı çalışmalar yürüttüğünü anlattı. 
Saner Maraş konusunda Kıbrıslı Türklerin sesinin Avrupa Birliği’nde duyurulması için Dışişleri Bakanı’nı göreve çağırdı.
Daha sonra güncel konuşmalara geçildi. 

Kimler güncel konuşma yaptı
İlk güncel konuşmayı UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu yaparak, 2010 yılından sonra işe giren devlet memurlarının maaşlarını değiştiren yasanın düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.
Çavuşoğlu eğitim konusunda da sorular sordu. 
UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar “ekonomik gelişmeler” başlıklı güncel konuşma yaptı.
UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, “Genel Ekonomik Durum” başlıklı güncel konuşmasında, enflasyon ölçümünde kullanılan yöntemleri eleştirdi.
UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de “Ulusal Egemenlik” ile ilgili güncel konuşmasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına değindi.
CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, İskele ve Karpaz bölgesindeki sorunlara değindiği konuşmasında, ilçenin yatırım beklediğini, sorunların çözümlenmediğini söyledi.
UBP Milletvekili Dursun Oğuz, 2014 sonu doğrudan gelir desteği ödemelerinin henüz yapılmadığına işaret ederek, üreticilerin ödemeleri beklediğini belirtti.
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Boğaztepe bölgesindeki sorunlara değinerek, hükümetin yapılan yolla ilgili denetim yapmadığını ve ÇED raporu olmadığını söyledi. Angolemli, yolun çevreye, doğaya ve insanlara olumsuz etkileri olduğunu savundu.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu 11 Mayıs Pazartesi saat 10.00’da yeniden toplanacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473