banner564

Todd iyimser

Akıncı’yı ziyaret eden İngiliz Yüksek Komiseri, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması konusunda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti

Todd iyimser
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün sabah saat 10.30’da İngiliz Yüksek Komiseri Rodorick Todd ile görüştü. 
Görüşmeye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de katıldı.
Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından basının sorularını yanıtlayan Todd, görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı’yı tebrik ettiğini ve İngiltere hükümetinin Kıbrıs sorununa çözüm bulunması konusunda ellerinden geleni yapmaya hazır olduğunu ilettiğini belirtti.
İngiltere’nin her zaman bu konudaki sorumluluğunu ciddiye aldığını söyleyen Todd, Kıbrıs ile ilgilenmelerinin nedenlerinden birinin de duygusal ve insani olduğunu, İngilizler ile Kıbrıslılar arasında insani ve ailevi ilişkiler bulunduğunu dolayısıyla bu açıdan da Kıbrıs’ta olanların kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Todd, İngiltere’nin garantör ülke olduğunu da sözlerine ekledi.
Kıbrıs sorunun çözümü konusunda iyimser olduğunu söyleyen Todd, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için bir fırsat bulunduğunu kaydetti.

Ban’dan Akıncı’ya kutlama
Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması nedeniyle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yazılı bir tebrik mesajı gönderdi.
Yapılan açıklamaya göre, Ban Ki-Moon mesajında, Cumhurbaşkanı’na öncelikle içten tebriklerini iletti, Kıbrıs sorununa kapsamlı bir çözüm bulma amacıyla başlayacak olan görüşme sürecinin böyle kritik bir aşamasında seçilmiş olmasının önemine işaret etti.
Mesajında, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın görüşme sürecini yeniden başlatma kararlılığını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Ban, kapsamlı çözümü destekleyici nitelikte büyük bir momentum bulunduğunu ve çözüm zamanının geldiğini vurguladı.

Akıncı ve Eide yeniden görüşecek
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bugün BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşecek. 
Cumhurbaşkanlığı'ndan elde edilen bilgiye göre, görüşme saat 10.00’da başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474