banner564

Gülle: Erken tanı önemli

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Çölyak Hastalarının yaşamlarını kolaylaştıracak adımların atılacağını söyledi

Gülle: Erken tanı önemli
banner598
   Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 5 Nisan’da ülke genelinde başlattıkları Çölyak taramasında çıkacak sonuçlar doğrultusunda, hastaların yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik adımların atılacağını kaydetti.
   Gülle, Çölyaklıların ekonomik açıdan rahatlatılması amacıyla “glütensiz” ithal ürünlerin ülkeye girişinde gümrük veya KDV muafiyeti yapılmasına yönelik çalışma başlattıklarını belirtti.
   Sağlık Bakanı Gülle, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çölyak hastalığının KKTC’de çok fazla bilinen bir hastalık olmadığını söyledi. Ahmet Gülle, Sağlık Bakanlığı’nın, hastalığa yönelik farkındalığın artırılması için, çeşitli eğitim çalışmaları ile radyo televizyonlarda yayımlanmak üzere kamu spotları hazırlattığına da işaret etti.
   Tüm hastalıklarda olduğu gibi Çölyak’ta da erken tanının önemli olduğunu kaydeden Bakan Gülle, Çölyak taramasıyla, hastalığın tanısının sağlanması, her hangi bir belirti başlamadan önce tanı konulabilmesi ve Çölyak’a yönelik koruyucu hekimliğin zamanında yapılabilmesinin amaçlandığının altını çizdi.
   Gülle, “Çölyak, eğer farkına varılmazsa bir hastalıktır, ama fark edilirse bir yaşam biçimidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474