banner564

Kaptan’dan Mungan’a hatırlatma

KTAMS, KTHY ile ETİ çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla imzalanan protokolün hayata geçirilmesini istedi

Kaptan’dan Mungan’a hatırlatma
banner598
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), KTHY ile ETİ çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla imzalanan Özelleştirme (Değişiklik) Yasası Protokolü’nün hayata geçirilmesini istedi.
KTAMS dün Maliye Bakanlığı önünde basına açıklaması yaparak, hükümet ve Meclis’i, atılan imzalara sahip çıkmaya davet etti.
KTAMS Başkanı Mehmet Kaptan, bakanlık önünde yaptığı açıklamada, sendikanın Aralık 2014 ile Şubat 2015’te hükümetle KTHY ve ETİ çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla imzaladığı protokolün Maliye Bakanı Zeren Mungan tarafından kabul edilmediğini iddia etti. Kaptan, Mungan’ın Başbakan ile Başbakan Yardımcısını “çiğneyerek” yasa hazırlamayı ve Bakanlar Kurulu’na sunmayı red ettiğini savundu.
Kaptan, “Bu Hükümetin başı kim? Kim idare ediyor? Nerelerden kontrol edilip idare ediliyor? KTHY ve ETİ çalışanlarının mağduriyetleri nereye kadar? Ülke emekçisinin kaderi bir kişi veya uzaktan birilerinin iki dudağı arasında mı? Ülkede seçtiklerimiz ve seçtiklerimizin yapacağı herşeye boynumuz kıldan ince. Günü geldiğinde memnuniyetimiz olmazsa hesabını sandıkta verirler. Ama birilerinin biryerlerden idare edilmesine veya atanmışların vereceği kararlara asla razı değiliz ve reddederiz” dedi.
Sözün bittiği yerde olduklarını belirten Kaptan, ülkede uzun zamandan beri hükümet ile idarenin bulunmadığı ve boşluk bulunduğunu ileri sürdü.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473