banner564

Çevre katliamı önlenecek

Özersay, iktidara geldikleri zaman taş ocaklarının sayısını azaltacaklarını, bu endüstriyi ıslah edeceklerini belirtti

Çevre katliamı önlenecek
banner598
 Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Değirmenlik’i ziyaret etti. Ziyarette Değirmenlik ve civarını yıllardır ciddi şekilde olumsuz etkileyen taş ocakları sorununa da değinildi. Ziyaret sırasında Özersay’a HP Çevre Çalışma Grubu üyesi Tuğberk Emirzade, Genel Sekreter Tolga Atakan, Lefkoşa İlçe Başkanı Eylem Deliceırmak ve parti yetkilileriyle gönüllüleri eşlik etti.
Yapılan açıklamaya göre Özersay; iktidara geldikleri zaman; halkın sağlığı, çevre tahribatının önlenmesi ve görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması için bazı taş ocaklarını kademeli olarak kapatacaklarını, bu endüstriyi ciddi şekilde denetleyerek ıslah edeceklerini ve bu alanların rehabilite edilmesini sağlayacaklarını söyledi.
   Özersay, “Yeni taş ocağı izni vermeyeceğimiz gibi ülkedeki altyapı ve inşaat sektöründeki ihtiyacın ötesine geçen taş ocağı sayısını Halkın Partisi iktidarında azaltacağız” dedi.
   Halkın Partisi Çevre Çalışma Grubu tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şekillendirilen çözüm önerilerini özetleyen Özersay, taş ocaklarının ekonomik ömürlerinin de dikkate alınarak şekillendirilecek düzenlemede devam edecek olan taş ocaklarında yürürlüğe koyacakları tedbirleri de detaylı şekilde anlattı.

Tedbirler alınacak...
   1990’lı yılların başından itibaren yeraltı su kaynaklarında ortaya çıkan tuzlanma nedeniyle sahillerden kum ve çakıl alınmasının yasaklandığını ve dağlarda kırma kum ve çakıl taş ocaklarına izin verilmeye başlandığını anlatan Özersay, Halkın Partisi göreve geldiğinde bu ocakların sayısı azaltılırken, ocakların ne şekilde rehabilite edileceğinin de şimdiden planlanmakta olduğunu vurguladı. 

“Bu ülkeyi seven kimse bu soruna gözlerini kapatamaz”

Konuşmasında, bu köyde çocukluğunun geçtiğini, bugün taş ocağı olarak işletilen yerde ailesinin harup ve sebze yetiştirdiğini, bahse konu tarlalarda çalıştığını anlatan Özersay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
    “Çoban olan dedemle bu tarlalarda saatlerce hayvan otlatırdık. Memleketin en güzel yerlerinden birisi olan Değirmenlik köyünü, hükümetler kötü yönetimle bize bugün iç burukluğu yaratan bir hale getirdiler. Köyümüzün en güzel kahvehanesini bet ofisi yaptılar, Başpınar’dan akan buz gibi doğal suyu kuruttular ve köyün başucundaki dağları acımasızca delik deşik ettiler.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474