banner564

Cezaevine gitti

Kumyalı’da 15 yaşındaki kız ile cinsel ilişkiye giren İbrahim Demir, kefalet için 30 bin TL'yi bulamadı

Cezaevine gitti
banner598
Hüseyin ÇİÇEK


   İskele’ye bağlı Kumyalı köyünde 15 yaşındaki kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girdiği gerekçesiyle tutuklanan 31 yaşındaki İbrahim Demir dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.
  Mahkemeye olayı aktaran Ziyamet polis karakolunda görevli polis çavuşu Durmuş Emiroğlu, zanlının geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde Kumyalı’da ikamet ettiği evde 15 yaşındaki Z.Ö isimli kız ile cinsel ilişkiye girdiğini ve cinsel tecavüz suçu işlediğini söyledi. 
   Kızın ailesinin 13 Aralık 2014 tarihinde polise yapmış olduğu şikayet sonrası zanlının tutuklandığını belirten Emiroğlu, soruşturmanın tamamlandığını söyleyerek zanlının uygun bir teminat ile serbest bırakılmasını talep etti.

Kefaleti ödeyemedi

   Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine konuşan zanlı İbrahim Demir kızın yaşının 16 dan küçük olduğunu bilmediği iddiasını yineledi. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, çok ciddi ve vahim suç  ile ileride yargılanacak olan zanlının  davalarında hazır bulunmasını sağlamak amacı ile etkin bir teminata bağlanması gerektiğini vurgulayarak zanlının 30 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 100’er bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile serbest bırakılmasına, ayrıca zanlının teminat şartlarını yerine getirememesi durumunda 3 ayı geçmemek üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. 
   Teminat şartlarını yerine getiremeyen İbrahim Demir Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474