banner564

Cezaevine gönderildi

Polis karakoluna molotof kokteyli saldırı düzenleyen ve ardından Güney Kıbrıs’a kaçan Birkan Kırman geri dönünce tutuklandı

Cezaevine gönderildi
banner598

 Suna ERDEN

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne, 24 Ocak 2013 tarihinde Molotof kokteyli saldırı düzenleyen üç kişiden biri olan ve hem bu suçtan hem de uyuşturucu suçundan dolayı teminatla serbest kaldıktan sonra Güney Kıbrıs’a kaçan Birkan Kırman, geri geldikten 2 gün sonra yakalandı.
Zanlı dün de teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Meseleyi aktaran polis, aleyhinde kundaklama ve uyuşturucu suçlarından dolayı teminata bağlanan ve hakkında yurt dışı kararı olan zanlının 2013 yılında Lokmacı Sınır Kapısı’ndan yasa dışı bir şekilde Güney Kıbrıs’a kaçtığını söyledi. Polis, zanlının 26 Mayıs 2018 tarihinde geri geldiğini, 28 Mayıs tarihinde ise Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Zanlı hakkında, “askeri yasak bölgeyi ihlal ve mahkeme emrine riayetsizlik” suçlarından başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartı ile zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Ancak şartı yerine getiremeyen zanlı 1 ay süreyle cezaevine gönderildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473