banner564

Cezası hapislik

“Eski kayıt araçlar için 2027’ye kadar yeni sisteme geçme zorunluluğu yok” diyen Bakan Dürüst, izni olmadan plaka yapan işyerlerini de uyardı

Cezası hapislik
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, son günlerde gündemde yer alan Plakalar Tüzüğü hakkındaki soruları yanıtlayarak, 1 Haziran 2017’den önceye kayıtlı araçlar için, 2027’ye kadar yeni plaka sistemine geçme zorunluluğu olmadığını kaydetti.
TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Dürüst, plaka imalinin de kurallara bağlandığına işaret ederek, imal izni olmadan plaka yapanlar hakkında cezai müeyyide uygulanacağını belirtti. 
Plakalar Tüzüğü’nde yapılan değişiklikle, plakalarda, plakayı imal edene ait bir kodun da yer aldığını kaydeden Dürüst, eski uygulamada, herkesin istediği numarayla plaka yaptırma şansı olduğunu ancak yeni uygulamayla artık bunun mümkün olmadığını söyledi. 
Yapılan değişiklikle plaka imalatçılarının da yasal yükümlülük altına girdiğini anlatan Dürüst, plaka imalatçılarının hapis cezasına kadar varan cezalarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. 
Artık Motorlu Araçlar Birimi’ne kayıt olmayanların plaka yapamayacağını dile getiren Dürüst, bu kurala uymayanlar hakkında cezai müeyyide uygulanacağını kaydetti. 
İsteyen üreticilere plaka imalat izni vermeye hazır olduklarını dile getiren Dürüst, şu anda 21 işletmenin plaka imal izni olduğunu kaydetti. 

“Demirhan’daki yol sorunu çözülecek”
Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Demirhan’daki yol sorununun çözülmesi için girişim başlattıklarını açıkladı.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, davet üzerine Demirhan’a ilgili daire müdürleriyle birlikte giden ve kendisine iletilen yol sorununu yerinde inceleyen Dürüst, bu konuda açıklama yaptı.
Köyün kuzeyi ile güneyi arasında bağlantı olmadığını, bu nedenle sıkıntı yaşandığını kaydeden Dürüst, “Kazaların ardından bu yolun kapatılması kararı alınmıştı ancak bu konuda şikayetler var. Köyün bir tarafından karşı tarafına geçilmesi için 9 kilometrelik yol kat edildiği bizlere iletildi. Bu sıkıntının aşılması için teknik düzeyde girişim başlattık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473