banner564

“Çifte standart var”

Mahkemenin vermiş olduğu karara zanlıların arkadaşları, siyasi parti temsilcileri ve bazı sivil toplum örgütleri tepki gösterdi

“Çifte standart var”
banner598
Çiğdem AYDIN
Mahkemenin vermiş olduğu karara zanlıları karşılamak için gelen arkadaşları tepki gösterdi. Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı ve YDP Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, Büyük Konuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek ile AK Parti Kıbrıs Temsilcisi Mehmet Demirci mahkemeye gelerek zanlılara destek oldu. 
Eylem yapan altı kişinin tutuklanmasını ve mahkeme kararı ile yargılanmak üzere bir ay süreyle cezaevine gönderilmesini eleştiren Zaroğlu, “Çok büyük bir yanlış” ifadesini kullanırken, Civelek, “Çifte standart var” dedi. Demirci ise halkı tahrik edenlere de hesap sorulması gerektiğini söyledi.

Ne dediler?

Bertan Zaroğlu: Çok büyük bir yanlış
Şiddet eylemlerini vurmayı, kırmayı hiç kimse savunmaz, hiç kimse desteklemez. Biz de bu duruma karşı geliyoruz. Adalet için elbette ki gereği yapılmalıydı. Fakat ‘senin eylemcin iyi, benim eylemcim kötü’ mantığıyla olaya yaklaşılması kesinlikle çok yanlış. Lütfen hatırlayın; Meclis’in kapılarını kırdılar, Meclis’in içerisine girip, Genel Kurul salonunda sandalyeleri kırdılar, Meclis’in içerisinde birçok eylemler gerçekleştirildi. Bu insanlara bu tür yaptırımlar uygulanmazken, bugün burada eyleme gelmiş olan insanların bu şekilde bir ay ceza alması gerçekten tartışmaya açık bir konudur. Kabul edilebilir bir durum değildir. Aynı şekilde örnek verirsek, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde elçiliğin demirlerine, kapılarına Kıbrıs bayrağını astılar. Elbette ki Meclis’in çatısına çıkmayı, Meclis’in çatısında eylem gerçekleştirmeyi savunmuyoruz ama şunu sormak istiyorum, vicdanlara sesleniyorum; Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin demirlerine Kıbrıs bayrağını asan insanlar hakkında ne tür işlemler başlatıldı? Bu insanlar ağır tahrikle beraber oraya geldiler, aşka gelerek o çatıya çıktılar ve Türk Bayrağını salladılar. Orada yabancı bir devletin bayrağı sallanmadı. Türkiye’nin, anavatanımızın bayrağının çatıya çıkarak sallanmasının karşılığı 1 ay hapis cezası mı? Diyecek bir şey bulamıyorum başka. Çok büyük bir yanlış...”

Murat Civelek: Adalet tecelli etmedi…
Açıkçası bu ülkede adaletin dürüst tecelli ettiğine inanmıyoruz. Çok açık bir şekilde çifte standart var. Meclis’in koltuklarına çıkıp da zıplayarak basın açıklaması yapan kişi şu an milletvekili olarak içerde, kimsenin bir şey dediği yok, Başbakanlık kapılarını kıranlar da dışarda, kimse yargı önüne bile çıkmadı ama bizimki ne hikmetse vatanı seven insanlar 5 gün sonra içeriye zorla alınıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir, toplumsal barışı sağlama adına barış ve demokrasi yürüyüşü diyenler, ‘barış-barış’ diye sürekli hareket edenler, bunları göz önünde bulundursun. İnsanlar çok dolu.

Mehmet Demirci: Halkı tahrik ettiler
Bu olayların bu aşamaya gelmesinin en büyük sebebi, KKTC’yi yönetenlerdir. Afrika Gazetesi 8 Aralık 2017’de bir figür yayınladı. Bu figür üzerine biz Ak Parti KKTC temsilciliği olarak gelip, demokratik hakkımız olan tepkimizi ortaya koyduk, oraya siyah çelenk bıraktık. Peşinden diğer dernekler-kurum ve kuruluşlar bir hafta buna devam etti. Ama Afrika Gazetesi tekrar tahriklerine devam ederken, maalesef ne Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan ne de KKTC’yi yöneten hiçbir siyasiden buna bir tepki gelmedi. Bunun akabinde çıkıp da Türkiye’nin bekası için Afrin’e sınır ötesi bir operasyon yapılırken ve bu operasyona tüm dünya destek verirken, Afrika Gazetesi Türk ordusuna işgalci diyerek, manşet attı. Yine buna hiçbir tepki gelmedi. Bu toplumda yaşayan insanlar, anavatana milli ve manevi değerlerine bağlı insanların top yekûn meydana çıkıp arada olmayacak olayların olmasına sebebiyet verdiler. Bunun akabinde diğer platformlarda yürüyüş yaptı. Bu yürüyüşte ne enteresandır ki KKTC’nin dahi bir tane bayrağı yok. Bayraksız bir yürüyüş yaptılar. Maalesef bu ülkede 40 yıldır kan akıtan terör örgütlerine hep barış ve kardeş dediler ama terörün üstüne giden silahlı kuvvetlere de işgalci ve kan emici diyen hakaretlerde bulundular. Bu demek değil ki Afrika Gazetesi’nin tabelasını yapan doğru yapmıştır ama o manşeti atarak bu milleti tahrik eden insanlarda bu hataları yapmışlardır.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474