banner564

Cinayete isyan

Kennedy Taomabwa Dede’nin öldürülmesine tepki gösteren Nijerya uyruklu öğrenciler, üniversite kampüsü içinde ayaklandı

Cinayete isyan
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Rektörlük ofisi önünde toplanan Nijerya uyruklu öğrenciler, hemşerileri Kennedy Taomabwa Dede’nin öldürülmesini protesto etti. Eylem yapan öğrenciler sloganlar atarak, yaşanan olaya isyan etti. Okul içerisinde yürüyüş yapan öğrencilerin, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın, yürüyüş izni verdiği alan dışına çıkmak istemesi nedeniyle zaman zaman gerilim tırmandı. Herhangi bir tutuklamanın olmadığı yürüyüş, polisin de uyarısı ile kampüs girişinde son buldu.

Necdet Osam: Çok üzgünüz
Basına bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Osam, yaşanan talihsiz olay nedeni ile oldukça üzgün olduğunu dile getirdi. Medyada Afrikalı öğrencilerin suç makinesi gibi lanse ettirilmeye çalışıldığını savunan Osam, Nijerya uyruklu öğrencilere karşı önyargının ortadan kalkması gerektiğini savundu.

DAÜ: Tüm faillerin yakalanması diliyoruz
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü de cinayetle ilgili açıklama yaptı.
Rektörlükten yapılan açıklamada, üniversitenin büyük bir üzüntü duyduğu, öldürülen öğrencinin faillerinin bir kısmının yakalandığı, bir kısmının da yakalanması için geniş güvenlik tedbirleri alındığı belirtildi. Rektörlük açıklamasında şunlar kaydedildi: Öğrencilerimizle yapılan görüşmelerde özellikle Nijeryalı öğrencilerin basın ve yayın sitelerinde hedef olarak gösterilmesi, her Afrika kökenliye suçlu gözü ile bakılması konusundaki yönlendirmelerden duydukları sıkıntı ile endişeyi vurgulamışlardır. 
Yine Afrika kökenli öğrencilerimizin sağlık, barınma ve güvenlik ile ilgili karşı karşıya kaldıkları sorunlar dile getirilmiştir. Değerli kamuoyu, biz DAÜ olarak her öğrencimizin hak ve hukukuna kökensel kimliğine bakmaksızın sahip çıktığımızı, öğrencilerimizin hiçbir şekilde haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğimizin altını çizmek isteriz. 
Basının yayınladığı ve yayınlayacağı haberlerde tarafsız olması ve yönlendirici olmaması gerektiğine olan inancımızı vurgular, tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474