banner564

Elektrik verdiler

Gazimağusa’da 7 kişi tarafından kaçırılan ve dövülerek öldürülen Nijeryalı Dede’nin işkenceye maruz kaldığı da öne sürüldü

Elektrik verdiler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, önceki gün Çanakkale Göleti’nde cesedi bulunan ve cinayete kurban gittiği anlaşılan 28 yaşındaki Kennedy Taomabwa Dede’nin ölümüyle ilgili korkunç görüntüler olduğu belirtildi. 
Bir vatandaşın Dede’nin kaçırılma anını cep telefonuyla kaydettiği, polisin bu görüntüler sayesinde faillere ulaştığı kaydedildi. 
Görüntülerde üçü kadın yedi kişi olduğu belirtilirken, cinayetin ardından tespit edilerek tutuklanan 22 yaşındaki Zekeriya Kurucu, 18 yaşındaki Ozan Körkurt ve 16 yaşındaki kız çocuğu B.Ç dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların aileleri de tutukluluk duruşmasını izledi ve mahkemeye giriş ve çıkışları sırasında zanlılara, “Sessiz kalmayın, esas suçlunun adını verin” şeklinde konuştu.

Polis müfettişi olayı anlattı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettişi Erkan Yahat, zanlıların 29 Ocak 2018 tarihinde saat 21.45 sıralarında, Hacı Bektaş Sokak Kaliland bölgesindeki bir apartmanda kalan Kennedy Taomabwa Dede’yi, evinden ciddi şekilde darp ederek zorla alıkoyduklarını söyledi. 
Polis, Dede’nin Zekeriya Kurucu’nun kullanımındaki bir araca koyularak Çanakkale Göleti bölgesine götürüldüğünü ve burada ciddi şekilde darp edilerek adı edilenin ölümüme neden olduklarını söyledi.

Zekeriya suçunu kabul etti
Mahkeme huzurundaki zanlıların aynı gün tespit edildiklerini belirten Yahat, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek, mahkemeden soruşturma amaçlı süre talep etti. Zanlı avukatlarından Mustafa Kocatürk’ün sorusu üzerine Yahat, olayla ilgili görgü tanıklarının olduğunu ve zanlı Zekeriya Kurucu’nun, itiraf niteliğinde bir gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Zanlının babası: Cezasını çeksin
Avukatı bulunmayan zanlı B.Ç ise olay yerinde olduğunu kabul ederken, olay gerçekleşirken diğer zanlılardan uzakta olduğunu iddia etti. Yargıç Gökhan Asafoğulları’nın, mahkeme salonunda bulunan 18 yaşından küçük zanlının ailesine avukat tutması yönünde tavsiyede bulunması üzerine, zanlının babası, “Cezası neyse çeksin, toplum temizlensin” şeklinde konuştu. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, meselenin de ciddiyetine vurgu yaparak, soruşturma amaçlı zanlıların, 2 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Elektrikli işkence
Üç zanlı hakkında tutuklama emri alınırken, kimlikleri belirlenen ancak henüz tutuklanmayan 28 yaşındaki Nidai Şanlı, 21 yaşındaki Onur Körkurt, 28 yaşındaki Aydan Sel ve 17 yaşındaki S.D’nin ise ülkenin her arandığı açıklandı. Öte yandan bazı iddialara göre;  zanlı Nidai Şanlı’nın, 30 Ocak 2017 tarihinde saat 17.00’da Akyar Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçiş yaptığı öne sürülürken, aranan zanlılardan Aydan Sel dün gece saatlerinde Pile’de kıskıvrak yakalandı. Ayrıca zanlıların maktulü ciddi şekilde darp ettikleri Dede’ye elektrik şoku verdikleri de ileri sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474