banner564

“Cinayette rolüm yok”

Eşi Meryem Doğu’nun, Memduh Ulugün’ü öldüreceğinden haberi olmadığını öne süren Mehmet Doğu, hatta olayı görünce yardıma koştuğunu iddia etti

“Cinayette rolüm yok”
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Alsancak’ta 13 Mart 2018 tarihinde meydana gelen Memduh Ulugün cinayetinin sanığı Meryem Doğu’nun ardından dün de eşi Mehmet Doğu tanık kürsüsüne çıktı.
Sanık Doğu, eşi Meryem Doğu’nun Memduh Ulugün’ü öldüreceğinden haberi olmadığını, hatta olayı görünce yardıma koştuğunu öne sürdü.
Memduh Ulugün ile abi kardeş ilişkileri olduğunu, ailecek görüştüklerini ifade eden sanık Doğu, ilk şüphelendiği olayın cinayetten bir ay önce 27 Mart 2018 tarihinde yaşandığını ifade etti.
Sanık, şunları anlattı: “27 Şubat 2018 tarihinde Memduh abiyi evimizin yatak odasının penceresinin altında gördüm. Bana çamaşırlarınız yere düşmüş diyerek, elinde tuttuğu bir kıyafeti gösterdi. Daha sonra eve girdim. Eşime Memduh abiyi gördüm dedim. O da ben görmedim dedi.
Bu olaydan dolayı şüphelendim. Ayrıca olaydan aylar önce eşim onu görünce huzursuz olmaya başlıyordu. Huzursuzluğu evimize de yansıyordu. Hem eşimin huzursuz oluşu hem de Memduh abiyi yatak odamızın penceresinin altında görmem şüphelerini artırdı.”

Öldürme niyetim olmadı
“Olaydan bir gün önce eşimin cep telefonu faturasını öderken, konuşma dökümlerini de aldım. Dökümlerde Memduh abiyi aradığına dair kayıtlar gördüm. Akşam eve geldiğimde eşimi Karşıyaka’da bir iş var diyerek evden aldım ve konuşmaya götürdüm. Kayıtları sorunca ağlayarak olanları anlatmaya başladı. 
Olaydan bir gün önce akşam saatlerinde öğrendiğim gerçekler üzerine şoka girdim. Memduh abiye soracaktım ama Meryem bırakmadı. Sabahı bekledim.
Sigortalar attı bahanesiyle eve çağırdım. Geldiğinde eşimle yaşanan durumu sordum. Verdiği cevapları da kayda aldım. 
Amacım çektiğim videoyu onun eşine göstermekti. Meryem’i de bana olanları daha önceden anlatmadığı için suçluyordum. 
Sabah videoyu çektikten sonra birkaç kez evime gelip kaydı istedi. Ben de onu kovdum. Saat 12.00 civarında evde çocuklarla beraberdim. Birden sesler duydum. Dışarı çıktım, baktım Meryem, Memduh abinin üzerindeydi. Kavga ediyorlar sandım, henüz bıçağı görmemiştim. Yanlarına yaklaşınca fark ettim. Durumu görünce Meryem’i itekledim. Memduh abiye yardım etmeye çalıştım. O esnada birileri Meryem’i alıp götürdü. Ben de eve gittim. Yarım saat sonra polis geldi, beni aldı. Benim olayda rolüm yok. Eğer öldürmek isteseydim. Bunu her zaman yapabilirdim. Çok fırsat bulabilirdim. Ölüsünü dahi kimse bulamazdı. Ama benim öyle bir niyetim olmadı. Meryem’in onu öldüreceğinden haberim yoktu.”
Sanık Doğu’nun ifadesinin ardından dava, devam edilmek üzere 23 Mayıs’a ertelendi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474