banner564

‘Çivi çakamıyoruz’

Akdeniz köyü sakinleri bölgenin turizm yatırımına açılması için emirnamelerin kaldırılmasını istiyor

‘Çivi çakamıyoruz’
banner598
Aytuğ TÜRKKAN
   Kuzey Kıbrıs’ın en güzel bölgelerinden biri olan Akdeniz köyü sakinleri, emirnameler ve sit alanı ilanı nedeniyle mallarını değerlendirememekten şikayetçi. 
  Turizm cenneti olabilecek bölgeye tek bir çivi çakılamamasından dert yanan köylüler, bölgenin çıkmaz yol olmaktan kurtarılması gerektiğine vurgu yaptı 
  Diyalog’a konuşan köy sakinleri taleplerini ve isteklerini dile getirdi, hükümet edenlere mesajlar gönderdi. 

Onur Güren
“Ben bir genç olarak köyüme bir yatırım yapmak istiyorum. Ama deniz yollarımız tamam değil. Bir projem var köyde turizm ile ilgili, devletin hibe programlarıyla yapmak istiyorum ama sit alanı olduğu için köyümüz hiç bir adım atamıyoruz. Yani bu alanda eski eser varsa korunsun ama olmayan yerlere de yatırım için izin verilsin. Deniz, orman, tarihi eser var ama bunları kullanamıyoruz. Nereye elimizi uzatsak genç girişimciler olarak önümüzde engel görüyoruz, hükümetin bir çalışma yapmasını arzu ediyorum.”

“Köyümüz çıkmaz sokaktan kurtarılmalıdır”

İbrahim Güren
“Denize 2 kilometre uzaklıkta tarihi eserleriyle kültürel değerleriyle orman içerisinde çok şirin bir köyümüz vardır. Temennim köyümüzün çıkmaz sokaktan kurtarılmasıdır. Şu an Güzelyurt ve diğer bölgelere asfalt yolumuz yok. Girne ilçesine bağlıyız ama sorunlarımızı Güzelyurt ile çözüyoruz bu da karmaşık bir durum ve düzeltilmesi gerekir. Bir de burada rüzgar vardır ve surf turizmi var. Burada bir sit alanı yaratıldı ve tüm sahil yatırıma kapatıldı. Betonlaşmaya karşıyım ama uzun bir sahil şeridimiz vardır buralarının kaplumbağalara zarar vermeden betonlaşmadan tuzimin hizmetine verilmesi gerekir, bu mağduriyetimiz giderilmelidir.” 

Namık Nurioğlu
“Siyasilerin söz verip de yerine getirmediği köy dışından askeri kampa kadar olan yolun asfaltlanmasıdır. Bu sözler hep havada kaldı. Kırsal kesim arsaları konusu var. Bol bol dağıtır siyasiler seçim dönemlerinde… Gençlere bir kredi vermedikleri için zaten yapılamıyor buna bir de alt yapı eksikliğini ekleyince sonuç sıfır…dağıtılan arazilerin ne elektriği ne suyu var.

Adıgüzel Akdeniz /Çamsev Başkanı 
“Bölgemizde sorun çok. Akdeniz bir çıkmaz sokaktır, bundan kurtulması lazım. Güzelyurt’a yol, Akdeniz Kayalar Sadrazamköy’den Girne’ye bağlayıp bir nefes alınması sağlanacaktı. Yol bir medeniyettir. Ayrıca sizleri de bölgemize verdiğiniz destek nedeniyle çok teşekkür ederiz.” 

Zafer Cantürk
“Her gün kullandığım Akdeniz-Yılmazköy-Lefkoşa yolu ölüm yoludur. Çok defalar yetkili mercilere gittik ama hiç biri ilgilenmiyor. Buradan da söylüyorum lütfen bu yola bir çare bulunsun.”

Tarık Bozalan
“Kemal Dürüst’ü geçtiğimiz ay köye getirdik. Bölgedeki iki tane ısrarla istediğimiz yolun ölçümleri yapıldı. Projeler de Yardım Heyeti tarafından yapıldı. Bu köyün Güzelyurt’a bağlanması ile Yayla’nın ve ODTÜ’nün aynı zamanda köyün kaderini değiştirecektir. Bu yolu çok istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474