banner564

Çocuk Hakları Günü’nde, Öğrenciler, Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından Saray’da ağırlandı 

Barış ve huzur diledi

Çocuk Hakları Günü’nde, Öğrenciler, Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından Saray’da ağırlandı 
banner598

 Şehit Tuncer İlkokulu öğrencileri, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etti.

   Ziyarette, Şht. Tuncer İlkokulu Çocuk Kulübü’nün hazırladığı ve çocukların gözünden çocuk haklarının irdelendiği bildirge, Sevda Özbolayır, Hasan Sezek, Nilsu Üçüz ve Sofya Priyindiuk tarafından okunarak Cumhurbaşkanı Akıncı’ya takdim edildi.
   Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, 30 yıl önce Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabul edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan hususların uygulanmasının önemine dikkat çekti. 
   Geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki haklarını yaşlarına uygun bir dille çocuklara anlatan 20 bin adet “Haklarımı Biliyorum” isimli kitabın tüm ilkokullara dağıtıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Şimdi sizler, kendi haklarınızı, duygu, düşüncelerinizi içeren görüşlerinizi gelip burada; Cumhurbaşkanlığı’nda okudunuz… Buradan bütün Kıbrıs’a ve dünyaya sizin bu düşünceleriniz yayılıyor…” dedi.
   “Barış ve huzur içerisinde bir geleceğe uzanmanız, daha güvenli, daha mutlu bir yaşam en büyük hakkınızdır” 
  Çocukların her alandaki haklarının yaşam bulması için Cumhurbaşkanı olarak elinden geleni yapmaya devam edeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Sizlerin hakkını her zaman her yerde savunmak bizim ödevimiz…” diye konuşarak tüm öğrencilere okul ve sosyal yaşamlarında başarılar diledi.

Eğitim Bakanı’na bildirge sundular
Şht. Tuncer İlkokulu öğrencileri Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu da ziyaret etti.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda gerçekleşen kabulde öğrenciler, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla hazırladıkları bildirgeyi Çavuşoğlu’na iletti.
Bir süre çocukların görüş ve düşüncelerini dinleyen Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, gerçekleştirdiği konuşmada çocuk haklarının güvence altına alındığı bu anlamlı günde, çocukları kabul etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Tüm çocukların sağlıklı ortamlarda, en iyi şekilde yetiştirilmeleri ve kaliteli eğitim alabilmeleri için atılması gereken adımların da farkında olduklarını söyleyen Çavuşoğlu,  şöyle konuştu: 
“Çocuklarımızın her zaman destekçileri olacağız ve onlara daha güzel yarınlar sağlamak adına çalışmaya devam edeceğiz. Bu önemli günde tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, daha güzel bir geleceğe sahip olmalarını gönülden temenni ediyorum."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473