banner564

Çocuklar ‘yarış atı’

Kolejlere Giriş Sınavı’nın ikinci basamağı yapıldı; hem veliler hem öğrenciler büyük heyecan yaşadı

Çocuklar ‘yarış atı’
banner598
Melin DOBRAN
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı kolejlerde eğitim almak isteyen öğrencilere yönelik düzenlenen Kolejlere Giriş Sınavı’nın (KGS-2) ikinci basamağı dün yapıldı. Toplam 3 aşamalı olan sınav, iki oturum şeklinde gerçekleşti.
Sınav, Türk Maarif Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Girne 19 Mayıs TMK, Gazimağusa TMK, Güzelyurt TMK, Bekirpaşa Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji olmak üzere 7 merkezde gerçekleşti. 
Sınava katılan toplam 2 bin 71 öğrenciden, 595 öğrenci 2017-2018 öğretim yılı için kayıt hakkı elde edecek. Okul önünde saatlerce bekleyen ailelerin, çocukları kadar heyecanlı olduğu görüldü.

Veliler ne dedi..??

Behçet Çelebi: Benim elimde olsa bu sınavı kaldırırdım. Ben bir eğitim uzmanıyım ve her zaman bu sınavın kaldırılmasını istedim. Oyun oynaması gereken çocuklar, stresli bir yarış içerisinde okuldan dershaneye 1 yıl harcadı. Çocuğum bana bu kadar çalışmaya değecek mi diye sorduğunda, bende bir üzüntü oldu. Sınava girmeden önce biraz heyecan yaşadık. Bu sisteme el atacak yetkililer lazım.

Hasan Çolak: Hem bizde hem de çocukta çok heyecan vardı. Benim çocuğum sınava geçen sene hazırlanmaya başladı. Sınava gireceğinde stresli olduğunu gördüm. Sonuç ne olursa olsun biz hep onun yanındayız. Bu sınavdan iyi bir sonuç elde edeceğine inanıyorum çünkü çocuğuma güveniyorum.

Aysel Özata Balcı: İlk sınava göre heyecanımız daha azdı ama çocuktan çok ben heyecanlıydım. Benim çocuğum okulların açıldığı dönem sınava hazırlanmaya başladı. Onu dershaneye de gönderdik, İngilizce dersi de aldı. İlk sınavda heyecandan dolayı biraz düşük gitti ama son dönem notları iyiydi. Daha da iyi olacağına inanıyoruz.

Yeliz Doğramacıoğlu: Bizim çocuğumuz sınava girmeden önce bir süre ders aldı. Hem biz hem de çocuğumuz heyecanlıydık. Sınavdan yüksek bir sonuç bekliyoruz. Hedefi TMK’da okumaktır. Geleceği için güzel bir eğitim almasını istiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2017, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474