banner564

Çocuklarınıza sahip çıkın

Burak Maviş, öğretmenlerin derdinin mesai değil, öğrencilerin güvenliği olduğunu belirterek velilere çağrı yaptı:

Çocuklarınıza  sahip çıkın
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), öğretmenlerin derdinin mesai değil, öğrencilerin güvenliği olduğunu kaydederek, velilere, çocuklarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu. 
KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, dün yaptığı yazılı açıklamasında, mevcut şartlarda öğretmenlerin saat 08.30 veya 09.00’da göreve başlamaları durumunda, saat 07.15’te okula giden öğrencinin sorumluluğunu kimin alacağını sordu. 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın erken saatte okula giden çocukların güvenliğini nasıl sağlayacağı konusunda velilere bilgi vermediğini iddia etti. Maviş, çocukların her türlü tehlikeye karşı korumasız olduğunu kaydetti. Maviş, “Sorunumuzun çözümü kış saati uygulamasına dönülmesidir” dedi.
Maviş, Eğitim Bakanlığı’nın yapıcı ve somut öneriler sunmak yerine saat sorununu kaosa doğru sürüklediğini savunarak, bakanlığın ayrıca otobüs şoförlerini de bakanlık saatine uyması için tehdit ettiğini iddia etti. 
Polisin erken vakitte okul önlerine gelip, çocukların güvenliğini sağlamadığını da savunan Maviş, UBP Vadili Örgütü’nün de öğretmenleri hedef gösterdiğini öne sürdü ve bunu protesto etti. 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474