banner564

Gözler sekreterde

Şemka’ya ait 500 bin Sterlin’in kayıp olduğu iddia edildi

Gözler sekreterde
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’da sekreter olarak çalıştığı şirket adına kiraladığı mülklerin parasını çalmakla suçlanan Saadet Akyay, dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye olayla ilgili şahadet veren polis, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının geri kalan kısmına etki edemeyeceğini belirtti.
Öte yandan şirkette ait 500 bin sterlin paranın kayıp olduğu öğrenildi.
Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Lefkoşa'da Şemka LTD. isimli işyerinde sekreter ve gayrimenkul danışmanı olarak çalışan zanlının 2016 yılı içerisinde kiralamış olduğu fark farklı binalar için aynı banka dekontu kullandığını belirtti. Polis, şirket yöneticisinin şikâyeti üzerine zanlının soruşturma amaçlı gözaltına alındığını ve mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını ifade etti. 

Teminatla serbest kaldı
Polis, 300’e yakın dairenin kiralandığını ancak tek bir banka dekontunun kullanıldığını, arada oluşan para farkının ise kayıp olduğunu vurguladı. Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, ancak zanlının teminata bağlanması halinde soruşturmaya etki etme olasılığının olmadığını ifade etti. Polis, zanlının bağlantılı olduğu “Müstahdem tarafından sirkat” suçundan teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlının 20 bin TL nakit teminat yatırması, yurt dışına çıkışının yasaklanması, iki kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise giderek imza atması şartları ile teminatla serbest bırakılmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473