banner564

45 gün içeride kalacaklar

İskele’de ele geçirilen 1 buçuk kilo uyuşturucu ile ilgili tutuklanan Omar Monjjed, Salih Yiğit, Burak Sevim ile Gökhan Erkır cezaevine gönderildi

45 gün içeride  kalacaklar
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’de, 29 Kasım tarihinde düzenlenen operasyon sonucu ele geçirilen yaklaşık 1 buçuk kilo ağırlığındaki uyuşturucu ile ilgili tutuklanan zanlılar Omar Monjjed, Salih Yiğit, Burak Sevim ve Gökhan Erkır, dün İskele Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. İskele Kaza Mahkemesi huzurunda öğleden sonra saat 14.00’te başlayan duruşma saat 22.30’a kadar sürdü.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Osum, İskele’de bir sitede düzenlenen operasyon neticesinde 714 gram “sentetik cannabinoid”, 675 gram “hintkeneviri” ile 16 gram “kokain” türü uyuşturucu maddenin ele geçirildidğini ve zanlıların operasyon kapsamında tutuklandıklarını anımsattı. 

Burak asker kaçağı çıktı
Zanlılardan Burak Sevim’in asker kaçağı olduğu ve ülkeye Hüseyin Karabardak ismine sahtelediği kimlik ile girdiğini belirten Osum, zanlı 1 Omar Monjjed’in ise ülkemiz ile tek bağlantısının, ülkemizde öğrenim görmesi olduğunu söyledi.
Osum, diğer zanlıların ise ailelerinin İngiltere’de olduğunu ve ileride ağır ceza mahkemesinde yargılanacak olmaları ve ağır ceza alabileceklerini de göz önünde bulundurarak, davalarından kaçmalarının kuvvetle ihtimal olduğunu iddia etti.
Osum, zanlıların davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Mahkeme bu süreyi tüm zanlılar için 45 gün ile sınırlandırdı.

“3 gram alıp çıkacaktı”
Zanlı 1 Omar Monjjed’in avukatı Ramadan Sanıvar, müvekkilinin zanlı 3 Burak Sevim ile zanlı 4 Gökham Erkır’ın kurbanı olduğunu iddia etti. 
Sanıvar, müvekkilinin konu şahıslara 200 TL verdiğini ve karşılığında 3 gram uyuşturucu almak istediğini aktardı.
Adı edilen zanlılar tarafından müvekkiline İskele’deki apartman dairesinin anahtarının verildiğini iddia eden Sanıvar, “müvekkilim sadece 3 gram uyuşturucu alıp çıkacaktı” diyerek, zanlı 1 Omar Monnjed’in evdeki yüklü miktarda uyuşturucudan haberi olmadığını savundu.

Avukatlar, müvekkillerini savundu…
Zanlı 2’nin avukatı Ulaş Sabancı, müvekkilinin annesi ile birlikte ülkeye temelli dönüş yaptığını savunarak, müvekkilinin yargılanmaktyan kaçmadığını iddia etti. Sabancı ayrıca müvekkilinin mesele ile ilgisinin olmadığını ileri sürdü.
Zanlı 3’ün avukatı İbrahim Demirtaş ise müvekkilinin iddia edildiği gibi sabıkası olmadığını ve davalarından kaçmayacağını savundu.
Zanlı 4’ün avukatı Batur Sağlamer, polisin tahkikatını eksik yaptığını ve sadece diğer zanlıların ifadesi ile müvekkilini suçlamaya çalıştığını ileri sürerek tahkikat memuruna, “tahkikatı siz yazdınız, siz oynadınız” iddiasında bulundu.
Avukatların savunmasının ardından mahkeme, 4 zanlının da 45 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473