banner564

‘Çok gecikmez’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam cezasının geri gelmesi için iktidar ile muhalefetin görüşeceğini açıkladı

 ‘Çok gecikmez’
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'ında aralarında bulunduğu 6 kişi  ile  geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Ak Parti'nin kurucularından Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu , TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve vatandaşlar katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı. 
Erdoğan, "Ülkemizin birliğine, beraberliğine, milletimizin bütünlüğüne kardeşliğine tahammül edemeyenlerin üst akıllardan aldıkları talimatla ne yazık ki devletimizi ele geçirme hareketi 15 Temmuz'da fiilen silahlı eyleme dönüşmüştür. Silahlı eyleme dönüştüğü zaman sadece milletimize yaptığımız bir çağrıyla..." dedi. Avluyu dolduranlar bu sırada "Fethullah gelecek hesap verecek" şeklinde sloganlar attı. Konuşmasına devam eden Erdoğan, "Kardeşlerim yaptığımız davete ülkemizin dört bir yanından tüm vatandaşlarımız icabet etmesi meydanları gümbür gümbür doldurması ve hiçbir şeye 'onların tankı topu varsa bizim de imanımız vardır' diyerek karşılarında durdular. Bu genç kardeşlerim tankların altına yatması sıradan bir olay değildir. Bu bir imanın özelliğiyle teşviğidir.. ve bunu yaptılar" dedi.

"Bunlar Fethullahçı Terör Örgütünün temsilcileridir"
Erdoğan, "İnlerine gireceğiz demiştik şimdi tam manasıyla girdik. Şu anda Amerika'ya, batılı ülkerlerine yazılı olarak da Adalet Bakanlığı'mız kanalıyla, Dışişleri Bakanlığımız kanalıyla bunları talep edeceğiz. Bunları isteyeceğiz. Ve tavırlarını da ayrıca göreceğiz. Görüştüğümüz tüm devlet büyüklerine de bunları özellikle hatırlatıyorum. Şu anda bu darbeciler ne yazık ki bu Fethullahçı Terör Örgütünü'nün temsilcileridir" diye konuştu.
Erdoğan hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi ve meydanlardan ayrılmayacaklarını, kararlı şekilde yola devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İdam talebi gündemde…
Öte yandan Erdoğan, idam talebine ilişkin olarak, "Öyle zannediyorum ki, hükümetimiz ana muhalefetiyle, muhalefetiyle görüşmek suretiyle burada bir karara varacaktır. Bu kararı da fazla da geciktiremeyiz, çünkü bu ülkede darbe yapanlar bunun bedelini ödemek zorundadır" diye konuştu.
İstanbul-Kısıklı'daki evinin önünde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
İdam konusunda mutlaka bir karara varılacaktır . Kardeşlerim sizin bu talebinizi hükümet olarak da devlet olarak da biliyoruz duyuyoruz. Sizin bu talebinizi biz yok sayamayız. Demokrasilerde halk ne diyorsa odur. Bu konuyu öyle zannediyorum ki, hükümetimiz ana muhalefetiyle görüşmek suretiyle mutlaka bir karara varılacaktır. Şu anda gerek Amerika gerek batı hepsine hükümetimiz yazılı mesajları gönderecek. Teröristbaşı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün başını ABD'den isteyeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473