banner564

Çok gerilerdeyiz

Kuzeyde 290, güneyde ise günde bin 200 megavat elektrik üretiliyor

Çok gerilerdeyiz
banner598
   Adayı etkisi altına alan sıcak hava nedeniyle elektrik tüketiminin artması, kuzeyde santrallerin devre dışı kalmasına yol açarken, güneyde herhangi bir sorunun yaşanmadığı bildirildi.
   Rum Elektrik kurumu (AIK), klima kullanımının arttığını ve elektrik tüketiminin en yüksek seviyeye çıktığını açıklarken, günlük üretimin bin 200 megavat olması nedeniyle herhangi bir sorun yaşamadıklarını açıkladı.
   Aşırı yüklenme nedeniyle uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşandığı Kuzey Kıbrıs’ta ise maksimum kullanımın 290 megavat olduğu belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı

   Bu arada Rum Meteoroloji Dairesi’nin, adayı etkisi altına alan sıcak hava nedeniyle turuncu alarm verdiği bildirildi.
   Alithia gazetesi, Rum Meteoroloji Dairesi’nin önceki gün sarı alarm verdiğini, daha sonra bunu turuncuya çıkardığını yazdı.
   Gazete, Güney Kıbrıs’taki hastanelerin de sıcak hava nedeniyle teyakkuzda olduğunu kaydederken, şu ana kadar sıcak hava nedeniyle ciddi bir olay yaşanmadığını belirtti.
   Haberde, Güney Kıbrıs’taki elektrik tüketim seviyesinin büyük bir artış gösterdiği ifade edilirken, tüketimi karşılayacak düzeyde elektrik üretildiği ve herhangi bir sorun yaşanmasının beklenmediği kaydedildi.
   Haravgi gazetesi ise, Rum Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, genelge yayımlayarak kırsal kesimlerdeki işçilerin sıcak havadan korunması için tedbir alınmasını istediğini yazdı.
   Habere göre, genelgede, saat 12.00-16.00 saatleri arasında çalışmalara ara verilmesi, işçilere sık sık soğuk su tedarik edilmesi, işçilerin mümkün olduğunca klimalı ortamlarda veya gölgede kalması ve ağır işlerden kaçınması istendi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473