banner564

Çözüm hazır

KTAMS’ın greve gittiği Sosyal Sigortalar Dairesi Girne Şubesi’ndeki personel eksikliği için başka kurumlarda fazla olan çalışanlardan aktarma yapılması istendi

Çözüm hazır
banner598
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS), Sosyal Sigortalar Dairesi Girne Şubesi’nde başlattığı tam gün greve bugün de devam edileceği bildirildi.
KTAMS’tan yapılan açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın buradaki personel eksikliğinin giderilmesi için hiçbir adım atmadığı savunuldu.
Personel eksikliği nedeni ile dairede aksayan işlerin grevden dolayı daha da biriktiği öğrenildi. Diyalog’a konuşan daire çalışanları, personel eksikliğinin bir an önce giderilmesi yönünde hükümete ve ilgili bakanlığa çağrıda bulundu. Bütçede kaynak olmadığı için hükümeti yeni memur alımı yapmamasını doğal karşılayan bazı çalışanlar, birçok devlet dairesinde fazlalık olduğuna dikkat çekerek, “Bütçede para yok memur alamayız dediler. Anladık da oturan işi olmadığı için atıl durumda  mesai  tamamlayan  dairelerden neden memur aktarılmıyor. Devlet oturma yeri değildir. Bedavadan maaş  alma zamanı değildir. Yoğun dairelere memur gelmezken işi az olan daireler personelle doldurulmuş” şeklinde konuştu.
Personel fazlası olan dairelerden Girne Sosyal Sigortalara aktarım yapılabileceğini ifade eden çalışanlar, hükümeti elinde alternatif varken çözüm üretmemekle suçladı.
Devam eden grevler nedeniyle hem kendilerinin hem de vatandaşın dairedeki işlerinin aksadığını belirten çalışanlar, sendika ve hükümeti bir an önce orta bir yol bularak anlaşması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473