banner564

Çözüm için ilk adım

Başbakanlık’taki özel toplantıda, Taşkent Köy Kooperatifindeki sorunsuz mevduatların ödenmesine yönelik karar alındı

Çözüm için ilk adım
banner598

 İlkyaz PORTAKALCIOĞLU

Taşkent Köy Kooperatifindeki vurgun nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için çözümler üretilmeye başlandı… Başbakanlıkta dün Müsteşar Berkan Toker, Taşkent Köy Kooperatifi yetkilileri ve mudiler arasında yapılan özel toplantıda sorunsuz mevduatların ödenmesine yönelik karar alındı.
Başbakanlıkta yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından gelinen aşamayı Taşkent Köy Kooperatifi Başkanı Mustafa Özyıldırım Diyalog’a açıkladı.
Özyıldırım, “Müsteşarımız tarafından organize edilen bu toplantının sonucunda ilerleme kaydettik. Bu neticede ise sorunsuz mevduatların ödenmesine mukayyitlikten alınacak liste çerçevesinde ödemelerin başlatılabileceğidir. İkinci ve üçüncü grup sorunlular için ise mukayyitlik ile tekrar değerlendirme toplantısı ve incelemeler yapıldıktan sonra ödemelerinin yapılabileceği belirtilmiştir. Bu durumda ise bir adım öne geçmiş bulunmaktayız. Birçok insanımız mevduatlarının karşılığı bir miktar para alacaklardır. Bu durumdan da mutluluk duyuyoruz” dedi. 
Taşkent Köyü Muhtarı Durmuş Aşandır da toplantıda alınan kararın kısmen mutlu ettiğini söyledi, bir başka toplantı daha yapılacağını kaydetti.
Aşandır, “Başbakanlık müsteşarı ile özel bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda alınan kararlar kısmen memnun edicidir. En azından mevduat hesapları temiz olan arkadaşları yarından sonra ödeyebileceğimizi ve küçük sorunları olanların ise defterlerdeki mevduat ile bilgisayardaki mevduatlar aynı ise ödeyebileceğimizi söylediler. Sorunlu olanları da başka bir toplantı günü belirleyip şirketler mukayyitliğinin onay vermesi, ödenebilir demesi ile onlar da ödeneceklerdir. Umuyoruz ki tüm mudilerin hesapları düzgün bir şekilde ödenir ve köylülerimiz bu denli mağdur olmaz” dedi.
Muhtar Aşandır, haber takibi nedeniyle Diyalog Medya Grubuna da teşekkür ederek sözlerini noktaladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474