banner564

Çözüm konusunda iyimser

AB Bakanı Bozkır’ın, Rum milletvekili Stilyanidis ile görüşmesi Rum basınında

 Çözüm konusunda iyimser
banner598
Avrupa Birliği’nin (AB) İnsani Yardım ve Kriz Yönetimi Konularından Sorumlu Kıbrıslı Rum Komiseri Hristos Stilyanidis’in, Ankara temasları çerçevesinde, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır ile gerçekleştirdiği görüşme Rum basınında yer aldı.
  Fileleftheros gazetesinde “Bozkır Kıbrıs Sorununun Çözümü Çok Yakın Diyor” başlığıyla yer alan habere göre Bozkır, Stilyanidis ile görüşmesinde, Kıbrıs sorununun, 50 yıllık tarihinde, şimdi çözüme daha yakın olduğunu dile getirdi.
   Stilyanidis’in, önümüzdeki Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek “World Humanitarian Summit- Dünya İnsani Zirvesi (WHS)” hazırlıkları için Ankara’da bulunduğunu yazan gazete, Stilyanidis’in Bozkır yanı sıra Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve AFAD Başkanı Fuat Oktay ile görüştüğünü de kaydetti.
   Gazeteye göre Bozkır, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak, ilkbaharda, referanduma sunulabilecek bir plan ortaya çıkmasını umduğunu söyledi ve Kıbrıs sorununun Suriye, Ukrayna ve Filistin sorunundan daha kolay bir şekilde çözülebilecek noktaya ulaştığını dile getirdi.
   Kıbrıs sorununun çözümüyle birlikte ortaya yeni ve daha önemli fırsatlar ortaya çıkacağını ifade eden Bozkır, Türkiye’nin bir an önce Kıbrıs sorununda bir çözüm ortaya çıkmasını istediğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2015, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474