banner564

‘Çözüm para getirecek’

Stelios Vakfı’nın etkinliğinde konuşan Eide; Kıbrıs’ın birleşmesi halinde yatırımların artacağını söyledi

 ‘Çözüm para getirecek’
banner598
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Stelios Vakfı’nın etkinliğinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın birleşmesi halinde yatırımların artacağını söyledi.
Yapıcı bir çözüm yönünde her iki liderin de iyi niyetli yaklaşımlar sergilemeye devam ettiğini belirten Eide, Kıbrıs sorununa çözümün yaratacağı yatırım fırsatı iklimi ile kendi kendini finanse edeceği görüşünü savunmaya devam edeceğini yineledi.
İki toplumlu ortaklıkları hibe yardımlarıyla ödüllendirmeyi 7 yıldır sürdüren Stelios Hayırseverlik Vakfı’na (Stelios Philanthropic Foundation) ait Güney Lefkoşa surlar içinde bulunan cafede, iki toplumlu bir etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte konuşan EİDE, görüşmelerde kritik bir aşamaya gelindiğini, liderlerin yeni görüşme planlaması için başlattığı girişimlerin yapıcı bir ortamda seyrettiğini anlattı.
Güney Kıbrıs’taki seçimlerden dolayı siyasi  hareketliliğin müzakere sürecini olumsuz yönde etkilemediğini düşündüğünü kaydeden Eide, liderlerin müzakere sürecinde kararlılık sergilediğine inandığını, yarın planlanan liderler görüşmesinin de uzun bir gündemi bulunduğunu kaydetti.

“Çözüm, Brüksel için de önemli”
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un Ada’da yarın başlatacağı ziyaretiyle ilgili olarak bunun, Avrupa Birliği’nin tüm kurumlarının sürece olan desteğinin bir göstergesi olduğunu söyleyen Eide, “Adada bir çözüme ulaşma ihtimali, Brüksel ve Avrupa için büyük bir önem taşıyor” şeklinde konuştu.
Avrupa Birliği yapısına uygun bir çözüm için AB kurumlarının Adada taraflara destek vermekte olduğunu kaydeden Eide, “Çözüm sürecinin bu aşamasında elde edilen önemi başarılardan birinin, her iki tarafın da çözümü Avrupalı bir çözüm yapmanın öneminin altını çizmesidir. Bu her iki tarafın da yararınadır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2016, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474