banner564

CTP ve TDP’ye ‘Ret’

UBP’nin dünkü toplantısında “Erken seçime hazır değiliz” görüşü ağır bastı

CTP ve TDP’ye ‘Ret’
banner598
Raif DOĞRU
   İktidarın büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) Meclis Grubu ile Merkez Yönetim Kurulu’nun dünkü toplantısından ‘erken seçimle’ ilgili ‘hayır’ kararı çıktı.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre yaklaşık 25 kişinin katıldığı toplantıda söz alan üyeler, partinin erken seçime hazır olmadığını dile getirerek muhalefetin ‘Güvensizlik’ ve ‘Erken Seçim’ taleplerinin reddedilmesini önerdi. Özellikle milletvekilleri ve bakanlardan tek bir kişinin dahi erken seçime destek vermediği öğrenildi.
   Milletvekilleri ve MYK üyelerinden sonra söz alan UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ise hükümet ortağı Demokrat Parti (DP) ile yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Özgürgün, özellikle Elektrik Kurumu yönetiminde yer alan DP’lilerin toplantılara katılmadıklarını ve birçok kararda imzalarının bulunmadığını belirterek, bu sorunun aşılması gerektiğini söyledi.
   Özgürgün, Sayıştay üyeliği konusunda da DP ile sıkıntı yaşandığını ifade ederek, yarınki Meclis toplantısı öncesinde bu konuyu ele alacaklarını belirtti.

Projeler yürürlüğe girecek
Diyalog’a konuşan bir UBP’li, seçimden önce yapılacak işlerin olduğunu söyledi. “Birçok projenin yürürlüğe girmesi ve sıkıntıların ortadan kalkması gerekiyor. Partide ortak görüş bunların yapılması ve 2018’de seçime gidilmesi yönündedir” dedi.
   Özgürgün’ün, seçim konusunda herhangi bir tarih vermemesi gerektiğini söyleyen partililer, genel seçimlerin Nisan 2018’de yapılmasının dahi zor olduğunu dile getirdiler. 
   Dünkü toplantı sırasında bazı milletvekillerinin yerel ve genel seçimlerin Haziran 2018’de birlikte yapılmasını önerdiği de bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474