banner564

Halkın alım gücü düştü

Tahir Gökçebel, asgari ücrete yapılan zammı “komik” olarak nitelendirdi

Halkın alım  gücü düştü
banner598
 Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), son bir yılda elektriğe yüzde 50’ye yakın zam yapıldığını, temel tüketim maddeleri ve harçların aynı doğrultuda zamlandığını, buna karşılık çalışanlara, asgari ücretliye verilen “komik artış oranları” ile alım gücünün en az yüzde 30 düşürüldüğünü savunarak, hükümette olanlara ve hükümete talip olanlara çağrı yaptı.
   KTÖEÖS Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Tahir Gökçebel, “Elektrik kullanamayan odun ve gazla ısınmaya çalışan insanlar odalarda ölürken, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Kratos Otelin 9 Milyon borcunu silerek, yakında mazotun biteceğini duyurarak jeneratörleri hazırlayın çağrısı yapacak kadar kendini bilmez duruma gelmiş, halkımızla dalga geçmeye başlamıştır” iddiasında bulundu. 

“Soygunun diyetini halk ödemeye devam ediyor”
   Halkın yaşadığı sıkıntıların Hükümet sorunu olmaktan çıktığını kaydeden Gökçebel , “ Sistemsizliği, devlet soygununun diyetini fazlası ile halk ödemeye devam etmektedir. Trafikte, kriminal suçlarda, ekonomide, sağlıkta, eğitimde yaşanan sıkıntılar nefes alınamaz bir durum yaratmaktadır. 
   Halkla dalga geçen yasaları uygulamayan, halkın kurumlarını ve paralarını zenginlere peşkeş çekerken kendisini yönetici ve bakan görenlerin açıklamaları, yaptıkları yaralara tuz biber basmaya devam etmektedir” görüşlerini savundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474