banner564

“Daha da iyi olabilir”

Vatandaşlar, Devlet Hastanesi’ndeki randevulu sistemden memnun olduklarını söyledi

“Daha da iyi olabilir”
banner598

 Melin DOBRAN

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne muayene için giden hastaların büyük çoğunluğu randevulu sistemden memnun olduklarını söyledi.
Tek sıkıntılarının randevu günlerinin ileri tarihlere verilmesi olduğunu belirten vatandaşlar, hastane yönetiminin bur durumu düzeltmesini istedi.
Önceleri randevuların 3-4 ay sonrasına verildiğin söyleyen halk, şimdilerde ise randevuların 1-2 hafta sonrasına verildiğini belirtti. Kimi vatandaş duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kimisi de ara sıra randevunun yine aksadığını söyledi. Hastalar, Poliklinik ve Ayaktan Tanı Merkezi’ndeki sistemin daha da iyi olabileceğini umut ediyor.

Vatandaş ne dedi..??

Şevket Rado:
Ben hastaneye saat 08.30’da geldim. 09.15 gibi de bakınmaya girdim. Haftalık ilaçlarımı aldım. Ben şeker, tansiyon, kolesterol ve prostat hastasıyım. Şimdiki sistemden memnunum. Daha önce sabahın erken saatinde gelip sıra numarası alıyorduk. Bakınmak için saatlerce bekliyorduk. Daha önce 1 ay sonrasına randevu veriyorlardı. Ağrıya bu kadar kim dayanır ki? Şimdi ise randevuları 1-2 hafta sonrasına veriyorlar. Şimdi daha iyi oldu.

Yakup Ulu:
Saat 10.00’da hastaneye geldik. Saat 10.30’da da randevumuz vardı. Bende kalp rahatsızlığı var. Daha önce sıra bize gelsin diye çok beklerdik. Hatta bazı hastalar gibi biz de bakınmadan geri dönerdik. Randevu aldığımızda bazen 3-4 ay sonrasına verilir bazen de ertesi gün bakınmak için tekrar geliriz. 3 ayda bir kez randevu aldığımız zaman gelip gitmek de bizim için sıkıntı oluyor. Randevular bazen aksıyor. Bu durumdan çok da memnun değiliz.

Fatma Ulu:
Ben hastaneye yaklaşık 6-7 seneden beridir geliyorum. Bu kadar zamandır gelip gidiyoruz değişen pek bir şey olmadı. Randevu alıyoruz bazen aksıyor. 4 ay önce aldığımız randevu için bazen saatlerce beklediğimiz oluyor. Bu kadar beklemekten memnun değiliz. Çok ciddi bir rahatsızlığınız olsa 3 ay nasıl bekleyeceksiniz? İnsanın ömrü var mı o kadar?

Mustafa Barbaros:
Ben 1984 yılından beridir hastaneye geliyorum. Tahlil yaptırdık ve röntgen çektirdik. Ben şeker hastasıyım. Baş dönmem de başlayınca artık daha sık hastaneye gelip gitmeye başladık. Önceden saatlerce beklerdik ama bu randevu için çok beklemedik. Sistemden memnunuz. Umarım daha da iyi olur. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473