banner564

‘Ülke kaosa sürükleniyor’

Süt fiyatlarına 5 kuruşluk zammı protesto eden hayvancılar yeniden eylem hazırlığında 

‘Ülke kaosa sürükleniyor’
banner598

 Çiğdem AYDIN

Süt Endüstrisi Kurumu’nda dün gerçekleşen gergin toplantıda hükümet ve imalatçılarla, hayvan üreticileri arasında uzlaşı sağlanamadı.
   Toplantıyı terk eden Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları “Hükümet resmen üreticilerle alay ediyor. Ancak tepkimiz çok sert olacak” dedi.
   Koyun ve keçi sütüne 10 kuruş, soğuk inek sütüne 5, sıcak inek sütüne de 3 kuruş artış teklif edildiğini belirten Naimoğulları, “Bu resmen hayvancı ile dalga geçmektir. Yeme, akaryakıta yapılan yüklü zamlardan sonra üreticiyi bu fiyatlarla tamamen bitirmek istiyorlar” diyerek şunları kaydetti:
   “Bizim en son geldiğimiz nokta 20 kuruş inek, 50 kuruş keçi, 70 kuruş koyun sütüydü. Bunun yerine bunların bizlere önerdiği fiyatı kabul edemeyiz. Resmen ipler kopmuştur. Bu hesabı yapanlar çok yanlıştır. İmalatçı tarafında olan bir bakanlık vardır. Toplantıyı terk ettik. Memleketi kaosa sürüklemeye çalışıyorlar. Başbakan ile de görüşüp, son noktayı koyacağız. Bugün olumsuz bir şey çıkarsa yarın da eylem kararı açıklanacak.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474