banner564

Dava geri çekildi

Ziraat Bankası’na ait paraları çalma girişiminde bulunmakla suçlanan 3 kişi, mahkemeye kelepçeli girdi, elini, kolunu sallayarak çıktı

Dava geri çekildi
banner598
Zorkun TAŞER

Lefkoşa’da Merkez Bankası önünde 14 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen silahlı ve biber gazlı soygun girişiminin sanıkları olan astsubaylar Ayhan Yıldız, Murat Bulut ve işadamı olduğu belirtilen Hüseyin Kartaltepe dün kelepçeli olarak getirildikleri Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde ellerini kollarını sallayarak çıktılar. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın huzurunda gerçekleşen duruşmada sanıklar Yıldız ile Bulut’un tutuklandıkları ilk andan itibaren işkenceye maruz kaldıklarını öne sürdüğü, iddialar üzerine başsavcılık tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.  Ağır ceza heyeti, sanıkların yargılanacakları davalardan itham edilebilmeleri için soruşturmanın tamamlanması gerektiğini açıkladı. Heyet, savcılığın sanıklar aleyhine getirilecek davaları dosyalamak için beklemek zorunda olduğunu belirterek, soruşturma tamamlanana kadar sanıklar aleyhine getirilen önceki tüm davaların geri çekildiğini kaydetti. Heyet, işkence ile ilgili soruşturmanın tamamlanması ve yeni dava dosyasının hazırlanması amacı ile sanıkların o güne kadar serbest kalmasına karar verdi. Sanıklar hiçbir teminat şartı gösterilmeden serbest bırakılırken, duruşma sonrası avukatları ile birlikte basına poz verdi.

Olay nasıl gerçekleşti?
Sözkonusu soygun girişiminde saat 09.00 sıralarında kimliği meçhul 3 kişi Ziraat Bankası’nın para transferinden sorumlu iki personelin elinde bulunan 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin Sterlin nakit para çantasını çalmaya çalışmış, silah zoruyla ve biber gazı kullanarak soygun teşebbüsünde bulunan zanlılar amacına ulaşamadan kaçmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, sanıklardan Ayhan Yıldız’ı Girne’de diğer sanıklar Murat Bulut ve Hüseyin Kartaltepe’yi ise Gemikonağı’nda tespit ederek tutuklamıştı. Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılan sanıklar Kartaltepe ile Yıldız’ın gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettikleri belirtilirken, sanıkların avukatları polisin şiddet kullanarak bu ifadeleri aldığını öne sürmüştü. Savunmanın şiddet olduğuna dair iddiaları üzerine Başsavcılık nezdinde soruşturma başlatılmış, bu arada alt mahkemede haklarındaki ön duruşmalar tamamlanan üç sanık ağır ceza mahkemesine havale edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473