banner564

Değer miydi be Murat?

46 gram uyuşturucu alma ve tasarruf etme davalarından yargılanan sanık hem 2 yıl hapse mahkum edildi hem de ordudaki görevinden atıldı

Değer miydi be Murat?
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gönyeli’den, para kazanma hırsıyla satmak amacı ile aldığı 46 gram uyuşturucu maddeyi 31 Mayıs 2014 tarihine kadar tasarrufunda bulunduran ve polis tarafından yakalanarak tutuklanan Murat Akgün, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandı.
Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinden Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi. 
Sanık Murat Akgün’ün para kazanmak için, 26 Mayıs 2014 tarihinde, Gönyeli’ye giderek bir şahıstan 20 paket, 46 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde aldığını söyleyen Güzeler,  31 Mayıs 2014 tarihinde sanığın İtimat Durağında Narkotik Şube tarafından şüpheli olarak görülerek durdurulduğunu söyledi.
Polisin kendisine üzerinde kanunsuz madde var mı sorusuna, “bir şeyler var” diyerek cevap verdiğini söyleyen Güzeler, sanığın daha önce sabıkasının bulunmadığını söyledi. Savunma avukatının da hafifletici nedenlerine özet ile değinen Güzeler, sanığın askeriyede uzman er olarak görev yaptığını fakat ordudan atıldığını söyledi.

Örnek olunması gereken bir meslek sahibiydi
Yasa koyucunun uyuşturucu suçlarına 18 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü söyleyen Güzeler, bunun da suçun vahametini ortaya koyduğunu vurguladı. Huzurlarındaki meseledeki miktarın 46 gram, türün ise “sentetik cannabinoid” olduğunu belirten Güzeler, sentetin cannabinoidin uyuşturucu türleri arasında en tehlikeli maddeler arasında olduğunu dile getirdi. Miktarın da azımsanamayacak bir miktar olduğunun altını çizen Güzeler, sanığın uyuşturucuyu satıp para kazanmak amacı ile yapmasının da ağırlaştırıcı faktörler arasında olduğunu ifade etti. 
Sanığın örnek olunması gereken bir meslek sahibiyken böylesine bir suçu işlemesinin anlaşılır gibi olmadığını ifade eden Güzeler, sanığın sabıkasız oluşunu, mahkemede suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını ve pişman olmasını sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdikten sonra sanık Murat Akgün’ü 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473