banner564

Deport olacak

KKTC’ye öğrenci olarak gelen ve kaydını yenilemediği için kaçak durumuna düşen Nijeryalı Oghakpor, Önder’den 2 çift spor ayakkabı çalınca başı iyice belaya girdi

Deport olacak
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da bulunan Önder isimli Alışveriş merkezine, üzerinde başka bir marketin isminin yazdığı poşetle giden ve ayakkabı reyonunda bulunan 2 çift ayakkabıyı bu poşet içerisine koyduktan sonra çıkışa yönelen Nijerya uyruklu Jeffery Ojaodion Oghakpor, Alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri tarafından fark edilerek kıskıvrak yakalandı.
Güvenlik görevlileri tarafından polise teslim edilen Nijerya uyruklu zanlı dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Ayakkabılarda gözü kaldı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, zanlının 15 Ağustos 2016 tarihinde saat 19.00 sıralarında, müşteri olarak gittiği Önder Alışveriş Merkezi’nde, ayakkabı reyonundan toplam değeri  97 TL olan 2 çift ayakkabıyı başka bir markete ait poşete koyup koltuk altında saklayarak sirkat ettiğini söyledi. 
Zanlının güvenlik görevlileri tarafından suçüstü tespit edildiğini aktaran Yıldırım, zanlının suçunu kabul ettiğini ayrıca zanlının suçu işlediği anlarında güvenlik kameraları tarafından kaydedildiğini anlattı.

Davalarını içerde bekleyecek
Zanlının KKTC’ye öğrenci olarak geldiğini ancak 1 yıldır kaydını yenilemediği gerekçesi ile yasal statüsünü kaybettiğini belirten Yıldırım, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 1 ay ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, KKTC’de yasal statüsü bulunmayan zanlının, davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. Zanlının, yargı sürecinin tamamlanmasının ardından ülkeden ihraç edileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473