banner564

Destek talep edildi

KTAMS heyeti; TKP Yeni Güçler ve TDP’yi ziyaret ederek, hazırladığı yasa önerilerini sundu

Destek talep edildi
banner598
Raif UZKAN
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) kamuda çalışanlar arasındaki eşitsizlik ve adaletsizliklerin giderilmesi adına hazırladığı yasa önerilerini siyasi partilere sunmak için ziyaretlere başladı. Ahmet Kaptan başkanlığındaki KTAMS heyeti, dün sırasıyla TKP Yeni Güçler ve Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret etti. 
Kaptan, ziyaretlerde yaptığı konuşmada gerek 47/2010 sayılı “Göç Yasası” olarak da bilinen yasa kapsamında işe başlayan ve bu kapsamın dışında olanlar arasındaki eşitsizliklerin ortadan kaldırılması, gerekse kamuda “geçici” ve “sözleşmeli” olarak uzun yıllardır hizmet verenlere iş garantisi sağlanmasıyla ilgili 3 yasa önerisi çalışması yaptıklarını kaydetti.
Kaptan, kamuda 2 bin10 kişinin şu an “geçici memur” statüsünde çalıştığını ve bu kişilerin kaderinin artık iki dudak arasında olmaktan çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, hazırlanan önerilerde artı bir değer bulunmadığını, sadece ILO sözleşmelerine de bağlı kalınarak, “Özelleştirme Yasası”nda öngörülen hakların geçici ve sözleşmeli olanlara da verilmesini istediklerini ifade etti. 

Çakıcı: Düzensizliklerin karşısında duracağız
Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Kurucular Kurulu Başkanı Mehmet Çakıcı, KTAMS heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, TKP Yeni Güçler’in merkezden sola doğru solun tüm renklerini kucaklayacağını ifade ederek, çalışanlar arasında eşitsizlik ve adaletsizliğin hem kabul edilemediğini hem de bunun TKP Yeni Güçler’in siyasi duruşuna da aykırı olduğunu belirtti. 

Özyiğit: Hukukçulara danışacağız
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de KTAMS heyetini kabulünde, ülkede her şeyi Kıbrıs sorununa çözüm bulunamamasına endekslemenin yanlış olduğunu söyleyerek, çalışma yaşamında iyileştirmelerin ILO sözleşmelerine bağlı kalınarak en erken zamanda yapılması gerektiğini kaydetti.
TDP’nin hukukçularına da danışarak, yasa önerilerini inceleyeceğini kaydeden Özyiğit, söz konusu önerilerin çalışanların yararına yasalaşması adına gerekli desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2017, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474