banner564

Detaylı çalışma yapılacak

Serdar Denktaş, Kıbrıs sorunundaki mülkiyet konusunun global takas yönetimine benzer bir yol ile sonuçlandırılabileceğini savundu

Detaylı çalışma yapılacak
banner598
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DPUG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, mülkiyet konusunda DPUG Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. 
Denktaş, Kıbrıs sorunundaki mülkiyet konusunun global takas yönetimine benzer bir yol ile sonuçlandırılabileceğini, partisinin bu formülün detayları üzerinde çalışmalarına devam ettiğini belirtti. 
Denktaş, değişik kesimlerin temsilcilerinden oluşan bir komite kurarak detaylı bir çalışma yapacaklarını söyledi. 
Mülkiyet konusunun her kesimden insanı kapsayan bir komitede tartışılması gerektiğinin altını çizen Denktaş, olayların “yara kaşıyarak ve gruplaşarak değil”, el birliği ile ve gerçekleri göz önünde tutarak halledebileceğine inanç belirtti. 
“Mülkiyet konusunda gündeme gelen tartışmaların, halkı daha şimdiden bölmeye başladığını ve bu bölünmenin geleceğin potansiyel bir tehdidi haline dönüşmeye de aday olduğunu” ileri süren Serdar Denktaş, “inşaat sektörünün bu huzursuzluk içerisinde tamamen durakladığını, ekonomik hayatın olumsuz etkilendiğini” savundu. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın söylemlerinden hareket ederek bazı rahatsızlıklarını ortaya koymak istediğini söyleyen Denktaş, “Akıncı, Cumhurbaşkanı olduğu KKTC yönetimlerinin kararlarıyla insanımıza vermiş olduğu koçanları, görüşme süreci boyunca yasal kullanım belgesi olarak nitelemekle bizleri rahatsız etmektedir” dedi. 

 “Rus şirketlerinin kuzeydeki mal alımı hızlandı”
Son zamanlarda KKTC'de kurulan Rus şirketlerinin kuzeydeki mal alımının hızlandığını, kuzeyde yatırım yapılması engellenen birçok bölgede bu tür mal alımlarının çoğaldığını söyleyen Denktaş, kuzeyde ucuza alınan bu mallara karşılık olarak bu malların yeni sahiplerinin takası kabul etmek suretiyle güneydeki Türk mallarının sahibi konumuna da gelebileceklerini kaydetti. 
Denktaş, “Geriye kalan Türk mallarını da güçlü Rus sermayesi vasıtası ile (özellikle çok hisseli Türk mallarını) değerinin çok altında satın alma girişimlerini de mutlak surette göreceğiz” dedi. 


“En kolay yol Global Takas”
Mülkiyet konusunu kolay ve halkı meşgul etmeden sonuçlandırmanın yolu bulunduğuna işaret eden Denktaş, “Bu yol, Denktaş'ın ısrarla üstünde durduğu global takas yöntemine benzer bir yoldur aslında” dedi. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin 1964 yılından beri Kıbrıslı Türklerin hayatlarını idame ettirebilmelerine yardımcı olmak adına sürekli mali katkıda bulunmak zorunda kaldığını ve uzun bir süreden beri gerek altyapı gerekse cari bütçe ihtiyaçları içinde kredilendirme yaptığını belirten Denktaş, şöyle devam etti:
“Devlete feragat edilmiş güney mülklerinin sahibi devletimizdir. Bireyler tek tek satmaya kalksa değeri düşecek olan bu mallar, tek sahip tarafından satışa sunulursa gerçek değerini bulacaktır. Üstelik içerisine yatırım da yapılarak satışa çıkarılması halinde hem kuzeydeki Rum malları tazmin edilir hem de eşdeğercimize kullanım kayıplarına karşılık belirlenecek bir meblağ oransal olarak dağıtılabilinir. Bu oran aynı zamanda Rum saldırıları sonucunda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine de tazminat ödemek için kullanılabilinir.”

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474