banner564

Devamı bugün

Ali Osman Uçanok’un geçen yıl iş yeri içerisinde darp edilmesi ile ilgili görüşülen davada, sanıkların ifadeleri mahkemeye sunuldu

Devamı bugün
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 5 Temmuz 2014 tarihinde Ali Osman Uçanok’u, iş yerinde darp ettikleri iddiası ile Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Özcan Hangün, Akif Uygur, Mustafa Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık’ın duruşmasına dün de devam edildi.
İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler meselenin tahkikatını yürüten polis memuru Hasan Karagil’i tanık kürsüsüne çağırdı. 
5 temmuz 2014 tarihinde saat 13.00 sıralarında telefonda aldığı bir bilgide iş adamı Ali Osman Uçanok’un işyeri içerisinde Özcan Hangün, Akif Uygur, Mustafa Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık  tarafından darp edildiğini öğrendiğini belirten Karagil, önce Gazimağusa Devlet Hastanesi ardından ise Uçanok’un iş yerine gittiğini ve görgü tanıkları ile konuştuktan sonra ofis içerisinde bulunan güvenlik kamerası görüntülerinin alınmasını sağladığını anlattı.  Ali Osman Uçanok’un elmacık kemiğinde 4, çene ve burun kemiklerinde birer kırık olduğu bilgisine ulaştığını anlatan Karagil, telefon ile Özcan Hangün’ü arayarak sanıkların polis müdürlüğüne gitmelerini sağladığını söyledi.

İfadeleri emare olarak sundu
Sanıkların verdiği ifadeleri emare olarak mahkemeye sunan Karagil, sanık 1 Özcan Hangün’ün ifadesinde özet olarak tamirat için Ali Osman Uçanok’tan beton aldığını ödemesini ise 4 bin TL nakit 2 bin TL çek olmak üzere yaptığını, yeniden Uçanok’tan beton talep ettiğini ancak çek ile ödeme kabul edilmediğinden dolayı sinirlenip başka şirketten beton temin ettiğini, Ali Osman Uçanok’u da tanıdığından dolayı çek olarak ödemeyi kabul etmemesine canı sıkılarak konu ile ilgili diğer sanıklar ile beraber Uçanok’un iş yerine gittiğini anlattığını aktardı. 
Hangün’ün ifadesinin sonraki kısmında ise Sanık 3 Mustafa Ömer Satıağalar ile beraber Uçanok’un ofisine girdiklerini Akif Uygur ile Cüneyt Arık’ın sonradan ofise geldiğini ve kendisinin Ali Osman Uçanok’a, “Neden çek ile ödemeyi kabul etmedin Ali abi” deyince Uçanok’un küfrettiğini ve bunun üzerine Akif Uygur’un, Uçanok’un yüzüne 3-4 defa yumruk attığını kendilerine anlattığını söyleyen Karagil, ayrıca Hangün’ün Mustafa Ömer Satıağalar’ında  1 defa Uçanok’a vurduğunu kendisi ile Cüneyt Arık’ın vurmadığını ve kendisinin diğer sanıkları alarak oradan uzaklaştığını anlattığını aktardı. Diğer sanıklarınde benzer şekilde ifade verdiğine değinen Karagil, aynı gece Uçanok’tan ifade aldığını aktardı.

“Tek kusuru cimri olması”
Ali Osman Uçanok’un ifadesinde sadece sanık 1 Özcan Hangün’ü tanıdığını belirttiğini ve kendisine beton gönderdiğini, Hangün’ün yeniden beton istediğini ancak nakit ödeme yapmadığı için bunu reddettiğini, bunun şirket prensibi olduğunu kendilerine anlattığını söyleyen Karagil, Savcı Ahmet Özlemler’in sorusu üzerine Uçanok’un çalışanlarından elde ettikleri soruşturmada, Uçanok’un küfredecek bir yapıda olmadığını, iyi biri olduğunu tek kusurunun cimri olması olduğunu öğrendiklerini söyledi. Duruşmaya bugün kaldığı yerden devam edilecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2015, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474