banner564

Dünyada benzeri yok

Yeniden başkanlığa seçilen Barbet, muhtarların aldığı ücretin çok düşük olduğunu söyledi

Dünyada benzeri yok
banner598
Teoman TURAN 
KKTC Muhtarlar Birliği, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Gençlik Merkezi’nde, tüzük kurultayı ve seçimini gerçekleştirdi. 
Kurultaya; Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bazı Ulusal Birlik Partisi Milletvekili adayları ve üye muhtarlar katıldı.
Tüzük kurultayı ve seçiminde Divan Başkanlığı’nı Derviş Dizliklioğlu ve Sekreterliği Emine Davutoğlu Sheekho ve Mehmet Ezdaş yürüttü.
Tüzük kurultayı ve seçimini Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Gençlik Merkezi’nde gerçekleştiren KKTC Muhtarlar Birliği, oybirliğiyle Hüseyin Barbet’i yeniden başkan seçti.
Hüseyin Barbet yaptığı konuşmada, dünyanın hiçbir yerinde asgari ücretin altında maaş alan muhtarın olmadığının altını çizdi.
Hükümetin UBP kanadının muhtarlara asgari ücret tutarındaki ücreti vermeye hazır olduğunu bildirdiğini kaydeden Barbet, ancak hükümetin Demokrat Parti kanadının ise buna yanaşmadığını söyledi.
Hüseyin Barbet, “Tam 4,5 aydır Başbakan Yardımcısı ve Maliye  Bakanı Serdar Denktaş’tan randevu istiyoruz. Ancak bir türlü randevu vermiyor.   Sorunlarımızı dinlemek istemiyor. Asgari ücretin altında hiçbir muhtar çalışmak istemiyor.  Dünyanın da hiçbir yerinde asgari ücretin altında çalışan muhtar bulamazsınız” dedi.
KKTC Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet, haklı olan davaları için sonuna kadar mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474