banner564

Dünyanın en ünlü doktoruna 6 bin lira

Dünyanın en ünlü doktoruna KKTC’nin verebileceği en yüksek maaş 6 bin lira

Dünyanın en ünlü doktoruna 6 bin lira
banner598
Çiğdem AYDIN
Sağlık sisteminin en fazla tartışıldığı bir dönemde, KKTC’deki yasa ve tüzüklerin çarpıklığı da dikkat çekiyor. Devlette çalışan doktorların özelde çalışmalarına yasak getiren uygulama yüzünden, bazı konularda uzman doktor sıkıntısının yaşanabileceğini dikkate alarak görüşlerine başvurduğumuz Bakan Faiz Sucuoğlu “bazı alanlarda uzmanlara ihtiyacımız var ama bulmakta zorlanıyoruz”dedi.
Sucuoğlu özellikle Çocuk Kardiyoloji ve Onkolog  sıkıntısının giderilmesi için Türkiye’den yardım istendiğini belirtirken, gazetemizin “Dünyanın en ünlü doktoru KKTC’ye gelmeyi kabul ederse ona ne kadar maaş verebilirsiniz?” sorusuna da ilginç bir yanıt verdi.
Yasalara göre; uzman doktora ayda 4 ile 6 bin lira arasında maaş verilebileceğini anlatan Sucuoğlu , bunun üzerine çıkılamayacağını söyledi.

Müşavirler ne alıyor?
KKTC’de müdür ve müsteşarlık gibi üst kademe yönetiminde görev yaparken, iktidar değişikliği sonrasında ‘müşavirler ordusuna’ aktarılan kamu görevlilerine ayda 7 ile 8 bin 500 TL arasında maaş ödeniyor. Ayrıca müşavirler bu maaşı hiçbir iş yapmadan alıyor.
Diyalog’un sık sık gündeme getirdiği bur çarpıklığın giderilmesi yönünde de herhangi bir adım atılmıyor.
Özellikle sağlık servislerinde ciddi sıkıntılar yaşanırken, KKTC hükümetlerinin ilgili bakanlığa bütçeden  ayırdığı pay ise yüzde 7’nin altında kalıyor.
Bakan Sucuoğlu, Avrupa ülkelerinde sağlığa ayrılan payın yüzde 12 olduğunu belirterek, KKTC’deki bütçenin yetersizliğine dikkat çekti. Sucuoğlu, bundan sonraki yıllarda sağlığa ayrılan payın artırılması dileğinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2017, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474