banner564

Durum vahim ötesi

“74’ten bu yana 2 bine yakın insanımızı kazalarda kaybettik” diyen Tilki, hükumete trafikle ilgili projelerin acilen hayata geçirilmesi çağrısında bulundu

Durum vahim ötesi
banner598

Şoför Okulları Birliği Başkanı Doğan Tilki, Kuzey Kıbrıs’ ta bu güne kadar gerekli trafik güvenliği ve ulaştırma sisteminin oluşturulmamasının ülkeyi vahim ötesi bir duruma getirerek 1974 yılından bu güne kadar 2 bine yakın insanın maalesef trafikte kaybedildiğine işaret etti.
Tilki, tüm istatistikler ve her gün yayınlanan haberlerin de bu durumu açıkça ortaya serdiğini ifade ederek, “Çok üzücüdür ki, geçmiş yönetimler bu farkındalığı gerektiğince ortaya koyamadılar, ve bu vahim ötesi durumu değiştirmeyi düşünmek dahi istemediler” dedi.
Tilki, önceki gün birlik olarak ziyaret ettikleri Başbakan Ersin Tatar’a, trafikteki sorunlara işaret eden ve çözüm önerileri sıralayan bir yazı verdi. Başbakan’ın, pazartesi günü trafik için yaptığı toplantı ve akabindeki açıklamanın kendilerine umut verdiğini kaydeden Tilki, şöyle devam etti:
“Geciktirilmiş olan değişimi ve zihniyeti kararlılıkla değiştireceğinizden ve bir Başbakan olarak tüm imkanları seferber edeceğinizden asla ve asla hiç şüphemiz yoktur. Yapmış olduğunuz bu tarihi toplantının bizler tarafından son derece memnun karşıladığımızı ve göstermiş olduğunuz bu irade için size sonsuz teşekkürlerimizi sunduğumuzu bir kez daha belirmekte yarar görüyoruz.   Bizler KKTC Şoför Okulları Birliği olarak her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu bildirerek yapacağımız çalışmalarda ülkemiz adına gurur duyacağımızı bildiririz.”

Polis istihdamı doğru karar
Tilki, Bakanlar Kurulu’nda alınan yeni polis istihdam kararının faydalı ve gerekli olduğunu, bu ve bunun gibi eksikliklerin belirlenmesi için Başbakanlık bünyesinde uzman ekipler kurularak, yollardaki eksiklikler ve yanlışların bir an evvel belirlenmesi için çalışmalara başlanarak, ülkenin daha güvenli, yaşanılabilinir duruma getirilmesinin sağlanmasını dilediklerini belirtti.

 “Trafik güvenliği sistemi hayata geçirilmeli”
Tilki, dünyanın başarılı şekilde kullandığı “eğitim, denetim ve mühendislik, acil hizmetlerin Yani 4E sisteminden başlayarak toplam 7 unsurdan oluşan Trafik Güvenliği sistemini hayata geçirmek için çalışmaların da hızlandırılmasının” kaçınılmaz olduğunu ancak atılacak adımda “eğitimin” değişimin en temel unsuru olması gerektiğini vurguladı.
Hayata geçirilmesi gereken projelerin çok kısa, kısa, orta ve uzun vadede sınıflandırılması gerektiğini ve çalışmaların başlanmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Tilki, önerilerinin bazılarını örnekleyerek şöyle sıraladı:
“Anaokul seviyesinden başlayarak Lise düzeyini ve hatta üniversitelerimizi de kapsayacak şekilde çağdaş bir Trafik Güvenliği Eğitimi Sistemi’ni ülkemize kazandırmak için geçmişte başlatılan çalışmaların hızlandırılması ve topluma kazandırılması son derece önemlidir. Ayrıca halkımızın Trafik Güvenliği farkındalığını artırıcı faaliyetler yapmanın son derece faydalı olacağına inancımız tamdır.
Trafik hız tespit kameralarının kullanım şekli ile ilgili olarak halkımızdan çok haklı birçok sorgulama ve şikayet olduğu bilinmektedir. Trafik hız tespit kameralarının kullanımına belirli bir standart getirmek ve kameraların tuzak veya sadece bir para makinesi niteliğinden mutlaka çıkarılması ve maksada hizmet etmek için çalışılması gerekmektedir.
Yoğun güzergahlarımız üzerindeki problemli kavşaklarımızı tayin etmek için uzman kişiler tarafından çalışmaların başlanması gerekmektedir. Çok kısa vadede, bu kavşakların kalıcı çözüme getirme çalışılmalarının sürdürülmesini sağlamak ve bu kavşakların güvenli trafik akışını sağlamaya yönelik geçici bazı iyileştirilmelerin yapılması gerekmektedir.
Anayollarda ve kent içinde gerekli-gereksiz şekilde uygulanan aydınlatma sisteminin tamamen çalışır hale getirilmesi için hızlı bir şekilde çalışmaların tamamlanması gerekmektedir ki gerekli hizmet verilsin.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473