banner564

İkisi kaçak

İhbar üzerine satışa hazır uyuşturucu ile yakalanan üç Nijaryalı’ndan biri öğrenci

İkisi kaçak
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Usman Sani Usman, Garba Yusuf Mamman, Frank Bara Keke Jike hakkındaki soruşturma devam ediyor.
Üçü de Nijerya uyruklu olan zanlılardan Garba Yusuf Mamman ve Frank Bara Keke Jike’nin ülkede kaçak kaldıkları tespit edilirken, operasyonda satışa hazır uyuşturucu paketleri ve uyuşturucu geliri olan belli miktarlarda para ele geçirildi. 
Mesele ile ilgili bir kişinin daha arandığı belirtilirken, üç zanlı dün ek süre talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Soruşturmayı yapan polis, 10 Temmuz tarihinde Ortaköy’de Usman Sanı Usman’ın evinde arama yapıldığını, 24 gram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.
Polis, ayrıca zanlının tasarrufunda uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 100 Euro ile 800 TL para bulunarak emare olarak alındığını belirtti.
Polis memuru, mesele ile ilgili yapılan soruşturmada zanlının uyuşturucuyu 6 Temmuz tarihinde Garba Yusuf Mamman ve Frank Bara Keke Jike ile birlikte henüz kimliği tespit edilemeyen bir şahıstan aldıklarını itiraf ettiğini aktardı.

Mamman’ın evinde uyuşturucu
Garba Yusuf Mamman’ın evinde de arama yapıldığını belirten polis,  31 adet ayrı paketçik şeklinde 4 gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu satışından elde edildiği tespit edilen 550 Euro, 3 Dolar ve 35 TL bulunarak emare olarak alındığını söyledi.
Polis, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek, 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkeme talep doğrultusunda zanlıların 6 gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474