banner564

“Ekonomik akıldan yoksun”

Süt imalatçıları adına açıklama yapan Avunduk, hayvan üreticilerinin eyleminin ardından hükümetin aldığı kararları eleştirdi

“Ekonomik akıldan yoksun”
banner598

K.T. Süt Ürünleri İmalatçılar Birliği Başkanı Candan Avunduk, ekonomik akıldan yoksun yaklaşımların üreticiye, imalatçıya ve ekonomiye büyük zararı olacağını savundu. Avunduk, “Ticari hayatta istikrar ve devamlılık zaruridir ve bunu gereği anlaşmalar yapmış olan imalatçıların ham maddeye gelen bu artışın tamamı zarar olarak imalatçılara çıkacaktır” dedi.

Avunduk, son günlerde Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin yapmış olduğu hak arama eylemleri ve talepleri konusunda hükümetle yapılan görüşmelerde, hem hayvancıların, hem de hükümet edenlerin bir anomali içerisinde olduğunun görüldüğünü kaydetti.
Candan Avunduk, günlük süt üretiminin 400 bin litre olan bu günlerden 500 bin litre ve yukarısına doğru gittiği günlerde çiğ süt fiyatının arttırılması ve bu artışın da imalatçılardan istenmesini hayretle izlediklerini açıkladı.
Avunduk yazılı açıklamasında, 1,16 TL/LT olan çiğ sütün imalatçıya satış fiyatının hayvan üreticilerinin yoğun istek ve ısrarı üzerine 16 Temmuz’da yüzde 6’lık bir artışla 1,22 TL/LT’ye yükseltildiğini ve farkı imalatçının karşıladığını anlattı.
Avunduk, açıklamasında bundan tatmin olmayan Hayvan Üreticileri Birliği yönetiminin çiğ süt fiyatının arttırılması için hükümete baskı yaptığını ve bu baskılarının sonucunda yüzde 5’lik başka bir artışla imalatçıya satış fiyatının 1,28 TL/LT ‘ye yükseltildiğini ifade etti.

“Zammı sen yapıyorsun farkı sen karşılamalısın”
Avunduk şöyle devam etti: “Hükümet edenlere diyoruz ki ‘madem zammı sen yapıyorsun, farkı da sen karşılamalısın.’ Öte yandan daha birkaç ay öncesinden yaşadığımız krizden bihaber davranılmasında anlamakta güçlük çekiyoruz. Çiğ süt üretiminin mevsimsel olarak artmaya ve talebinde daralmaya doğru gittiği yoğun sezona hazırlandığımız şu günlerde bu fiyat artışları önümüzdeki günlerde kaosa sebebiyet verecektir… Bunun sonucu ödemelerde aksamalar yaşanacak ve yaşanacaktır. Herkesi ve her kesimi sağduyulu olaya davet ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2016, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474