banner564

Ekonomiye güç katacak

Capital Bank’ın Lefkoşa’nın Kaymaklı bölgesindeki yeni şubesi, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun da katıldığı törenle hizmete açıldı

Ekonomiye güç katacak
banner598
Capital Bank’ın Lefkoşa’nın Kaymaklı bölgesindeki yeni şubesi, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun da katıldığı törenle dün hizmete açıldı. Açılış töreninde; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Capital Bank Genel Müdürü Mehmet Akaçalı ile Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun da birer konuşma yaptı.
Törende konuşan Eroğlu, temennisinin bankanın gelişmeye devam etmesi olduğunu söyledi. Eroğlu, hedef tespitinin önemine işaret ederek, hedefi tespit ettikten ve ciddi ekiplerle çalıştıktan sonra mutlaka hedefe ulaşılacağını vurguladı.
Capital Bank’ın hedefler tespit ettiğini ve hedeflerine ulaşmak için programını uygulamaya devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, bankanın kapital ve personel sayısının her geçen gün arttığını ifade etti.
Ülkede ekonominin sıkıntılı bir süreç yaşadığı zamanda, bankacılık sektörünün bu gibi hamlelerde bulunmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Eroğlu, bankacılık sektörü olmadan yatırım olmasının, yatırım olmadan da istihdam ve ülke ekonomisinin iyiye gitmesinin mümkün olmadığını vurguladı.
Eroğlu, KKTC’nin ekonomisinin güçlenebilmesi, ayakta durabilmesi ve müzakere masasında oturan kişinin arkasında güçlü bir ekonomi hissetmesinin gereği ortadayken bu gibi etkinlik ve yatırımlardan memnun olduklarını rahatlıkla ifade edebileceğini kaydetti. 

Akaçalı: 2 yılda 10 şube
Capital Bank Genel Müdürü Mehmet Akaçalı, iki sene içerisinde şube sayısını 10’a çıkardıklarını belirtti ve 2015’te açılacak şubelerle şube sayısını 18’e yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Güçlü bir sermaye yapısına sahip olduklarının altını çizen Akaçalı,  bankanın zaman içerisinde büyüyerek 100 kişiye istihdam sağladığını kaydetti.

Arhun: Güvene dayalı ilişkiler kurduk...
Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun da sıfırdan bir banka kurmanın zorluklarını anlattı ve sağlam temellere dayalı sürdürülebilir ve sağlıklı bir yapıya sahip bir banka yaratma konusunda önemli mesafe katettiklerini söyledi.
“Gerek insan kaynaklarına, gerekse teknolojiye verdiğimiz önem, ürün ile birleşince, müşterilerimizle uzun vadeli, güvene dayalı ilişkiler kurabileceğimiz platformlar yaratmaya özen gösteriyoruz” diyen Arhun, vatandaşlarının birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlarken, ülkenin de sürdürülebilir ekonomisine ve kalkınmasına destek verdiklerini ifade etti. 

Yapacak çok işimiz var...
Kısa zamanda büyük bir başarı yakalamasına ve ekonominin yükselen ve parlayan yıldızı olmasına rağmen CapitalBank’ın hala yapacağı çok önemli işler olduğunu ifade eden Arhun; “Önemli olan nerden başladığımız değil, nereye varmak istediğimizdir. Bizim bugüne kadar yaptıklarımız, gelecekte yapacaklarımızın aynasıdır”dedi. Arhun, konuşmasını Leonardo Da Vinci’nin “Engeller beni durduramaz, her bir engel kararlılığımı daha da güçlendirir” sözüyle tamamladı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474