banner564

Elbise ile denize girdiler

Sanatçı ve yazarlar, Ortadoğu’daki yaşanan drama dikkat çekmek ve Kapalı Maraş’ın açılması yönündeki istenci seslendirmek için eylem yaptı

Elbise ile denize girdiler
banner598
Kıbrıslı Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği Ortadoğu’da yaşanan savaş ve göç trajedisine dikkat çekmek ve kapalı Maraş’ın açılması ile ilgili toplumsal beklentileri karşılaması gereken siyasi iradeye hatırlatmak için dün Gazimağusa “Palm Beach” plajında eylem yaptı
Gazimağusa plajında dün sabah 11.00’de  toplanan Kıbrıslı Türk Sanatçılar ve Yazarlar Birliği, “Maraş’ın açılması ile ilgili toplumsal beklentileri karşılaması gereken siyasi iradeye hatırlatmak için eylem yaptı.  KKTC’den “Mağusa İnsiyatifi” ile Güney Kıbrıs’tan “Mağusa Kentimiz” isimli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği eylemde Kıbrıslı Türk Sanatçılar ve Yazarlar Birliği Başkanı Ümit İnatçı basına bir açıklama yaptı. Yapılan basın açıklamasının ardından ise eyleme katılanlar Ortadoğuda savaşta ölen çocuklar anısına elbiseleri ile denize girdiler.  Kıbrıslı Türk Şair Zeki Ali ise denizde yazmış olduğu şiiri okudu.

İnatçı: Uzatmalı çözümsüzlükten yorulduk
Basına bir açıklama yapan Ümit İnatçı, uzatmalı çözümsüzlük, bir tetik mesafesinde duran ateşkes hali, bölünmüşlüğü besleyen nefret söylemi ile sürekli tazelenen acı ve ağıtların artık barış isteyen kişileri yorduğunu söyledi. 
“Kıbrıs’ın kaderi gibi görünen bu zorunlu cefa yaşamımızı kuşatma altında tutarken Ortadoğu’nun tüm insani değerlerden yoksun olarak onulmaz bir vahşet ortamında yanıp tutuştuğunu görmek ve çaresizce bakakalmak her vicdanı olan insanı yaraladığı gibi bizleri de yaralıyor” şeklinde konuşan İnatçı, siyasi erkin vurdumduymazlığına dikkat çekmek amacı ile böyle bir eylemi gerçekleştirme ihtiyacı hissettiklerini söyledi.

“İnsanlık dramı sonlanmalı”
“Savaşlardan ve göçlerden nasibini almış bir ülkenin insanları olarak Türkiye dahil, Ortadoğu’da olagelen ve artık Avrupa’nın da sınırlarını zorlayan bu insan dramının yeni bir hümanizm anlayışı ile sonlanmasını diliyoruz”  diyerek sözlerine devam eden İnatçı, “Kapalı Maraş’ın halen daha bir rehine kent olarak durmasının bir insanlık ayıbı olduğunu kaydetti. Maraş’ın tekrar hayata dönmesi ve kendi insanını kucaklamasının önünde artık bir engel kalmamasını dilediklerini belirten İnatçı, “yeni bir dünya  ve yeni bir Kıbrıs için koşulsuz barış” diyerek konuşmasını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474