banner564

Elçilik katkı yaptı 

Uluslararası Final Üniversitesinde Performans Analizi ve Biyomekanik Laboratuvarı kuruldu 

Elçilik katkı yaptı 
banner598

 Uluslararası Final Üniversitesi’nin Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarıyla kurduğu Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk olan Performans Analizi ve Biyomekanik Laboratuvarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Uluslararası Final Üniversitesi’nin kaliteli eğitim ile birlikte, spora bilimsel destek sağlayarak ulusal ve uluslararası sportif başarıyı en üst düzeye taşımak amacıyla kurduğu laboratuvar, üniversite öğrencilerinin eğitimi yanında, spor dünyası ve halka da hizmet verecek. Uluslararası Final Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Performans Analizi ve Biyomekanik Laboratuvarı’nın açılışı, Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi Uzman Müşaviri Yasin Saatci ve Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreninde TC Lefkoşa Büyükelçiliği yetkilileri ve Uluslararası Final Üniversitesi akademik ve idari kadrosu hazır bulundu. 

“Bölge turizmi açısından da önemli” 
Erdoğan, kurulan Performans Analizi ve Biyomekanik Laboratuvarlarının KKTC’de bulunan sporculara ve yurt dışından kamp çalışmaları için gelecek kafilelere hizmet verebileceklerini ve aynı zamanda spor turizminin geliştirilmesi açısından önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. Sportif başarının elde edilmesi birçok faktöre bağlı olmakla birlikte planlanan antrenman programlarının da bu başarıdaki öneminin büyük olduğunu vurgulayan Erdoğan, antrenman programlarının belirlenmesinde sporcunun fiziksel performans durumunun, fizyolojik ve kinematik özelliklerinin iyi tespit edilmesi gerektiğini kaydetti. KKTC’de bulunan ve bölgemizde kamp yapacak yabancı sporcuların performanslarının belirlenmesinin büyük önem arz ettiğini belirten Erdoğan, yılın hemen hemen her ayı kamp yapmaya elverişli bir iklimi olan KKTC’de yabancı spor kafilelerinin ağırlanabileceğini, dolayısıyla laboratuvarın bölge turizmi açısından da oldukça önemli olduğunu ifade etti. 

Analizler yapılacak 
Erdoğan, yeni kurulan laboratuvarda yapılacak performans ve biyomekanik analizler sayesinde sporcunun performansının artırılmasına yönelik antrenörlere sporcunun durumu hakkında detaylı bilgi verilebileceğini belirterek bu sayede sporcuların müsabakalarda fiziksel olarak en üst başarının yakalanmasının da amaçlandığını belirtti. Tüm bunların yanında, Erdoğan, sakatlanma riski bulunan sporcuların da bu test ve analizler sayesinde sakatlık risklerinin tespit edileceğini ve sakatlanmaya maruz kalmadan tedavi sürecine yönlendirebileceklerini belirtti.  

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474