banner564

Elektrik çarpıyor

Vatandaşların derdi sadece zamlı yiyecekler değil

Elektrik çarpıyor
banner598

 Çiğdem Aydın

   Dövizin olağan dışı artması ile iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan vatandaşlar, ürün fiyatlarının oldukça yükseldiğini ifade etti. Diyalog’a konuşan vatandaşlar, geçinebilmek için birçok şeye kısıtlama getirdiklerini söyledi. Vatandaşlar, Türkiye ile KKTC arasında özellikle gıda maddeleri arasındaki fiyat farkını da eleştirdi. Vatandaşlar, bunların yanı sıra elektrik fiyatlarının da ödenecek gibi olmadığını dile getirdi.

Vatandaşlar ne dedi?

Mehmet Oylum: 
Marketteki fiyatlar yıldızlı. Mecburen kısıtlamalar yaptık. İhtiyacımız haricinde bir şey almıyoruz. Domates Türkiye’de 1 lira, burada 7 lira. Buna söyleyecek bir söz bulamıyorum. Her şey pahalı, bir de elektrik zamlandı, işimiz çok zor.

Suzan Ersöz: 
Dövizin artması ile fiyatlar da artmaya başladı. Yapılan bu artışlar artık herkes gibi bizim de bütçemizi zorluyor. Gıda maddelerinden tutun her şey zamlandı. Fiyatlar hemen her gün değişiyor. Halkın durumu çok zor.

Serkan Yılmaz: 
Dövize bağlı olan fiyatlar gittikçe artıyor. Herkes eşit maaş almıyor ama bu konu ile ilgili sıkıntıya giren insan sayısı çok. Geçen ay beef 9 liraydı, şimdi 19 lira oldu. Bu da her şeyi açıklıyor. Haftalık harcamam 200 Türk Lirası iken iki katına çıktı. Bir de elektrik zamları var. Allah yardımcımız olsun.

Kemal Karaman: 
Öyle bir duruma geldik ki cepteki para eridi. Fazla bir şey alamıyoruz. Domates de almıyorum çünkü güvenmiyorum. Türkiye’deki ve buradaki fiyat farkı Güneye domates satışından kaynaklanıyormuş. Üreticiden alınan mal tüketiciye yansımıyor. Tabi arada komisyoncular da var. Vatandaşa gelene kadar artıyor fiyatı. Tarladan alsak bu domates iki Türk Lirasıdır. 

İsmail Tülücü: 
Dövizden dolayı her gün fiyatlar artıyor. Durduğu mu var? 2-3 torba yiyecek 200 Türk Lirası. Kısıtlama yapsak ne yiyeceğiz? Yöneticilerimiz görsün Türkiye ile aramızdaki fiyat farkını. Bizim ülkemizi de ucuzlatmalıdırlar. Hele elektrik faturaları ödenecek gibi değil. 

Abdurrahman Çayır: 
Mutfak alışverişimizin gideri arttı. Buna bu şekilde katlanacağız. Çocuklara diyorum ki “Ekmeği atmayın bayatı ertesi güne de yeriz, öteki güne de’. Yapacak başka bir şey yok. Öyle bir duruma geldik ki her şeyden kısarak yaşayacağız.

Mehmet Abak: 
Burada elektrik ücretleri çok yüksek. Herkesten aynı şikâyeti dinliyoruz. Bir se sebze-meyve fiyatları. Hele domates çok pahalı Türkiye ile çok fark var. Kıbrıs çok pahalı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474