banner564

İzahat isteniyor

Rum ordu komutanı ile ABD Kara Kuvvetleri Komıutanı’nın görüşmesi AKEL’i rahatsız etti

İzahat isteniyor
banner598

 Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutanı Korgeneral İlias Leondaris’in, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı General Mark A. Milley ile gerçekleştirdiği gizli görüşme Rum Komünist AKEL partisini de rahatsız etti.

   Haravgi gazetesine göre AKEL partisi;, RMMO Komutanı Korgeneral İlias Leonaridis ile ABD Kara Kuvvetleri Komutanı General Mark A.Milley arasındaki görüşmede,ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi Kathleen Dohertyve, İngiliz Yüksek Komiseri Stephen Lillie’nin de yer aldığını belirterek,  Rum Savunma Bakanlığı veya Dışişleri Bakanlığı’ndan herhangi bir temsilcinin bulunmadığına dikkat çekti.
   AKEL açıklamasında, söz konusu görüşmede, bölgesel güvenlik konuları, Güney Kıbrıs’ın Ortak Savunma ve Güvenlik Politikasına dahil olması, ikili işbirliğinin daha da ileriye götürülmesi gibi konuların ele alındığını, bu durumun da siyasilerin yokluğunu daha da ciddi kılan bir durum olduğunu belirtti. 
   AKEL, Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’i, konu hakkında izahat vermeye, bu görüşmeden haberdar olup olmadığı, haberdar ise neden siyasi liderliğinin mevcudiyetini gerekli kılmadığı gibi soruları yanıtlamaya çağırdı. 
   Haravgi gazetesi de Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis’i AKEL’in sorularını yanıtlamaya çağırdı.
   Bu arada, Angelidis, görüşmenin oluşumundan değil ama görüşmeden haberdar olduğunu, İngiliz Yüksek Komiseri’nin görüşmede yer alacağını bilmediğini söyledi. 
   Angelidis açıklamasında ayrıca, gündemde siyasi nitelikte konuların bulunmaması nedeniyle Bakanlığından bir temsilcinin görüşmede yer almasına gerek duyulmadığını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473