banner564

İlişkiler eskisi gibi değil

Bayramı hastanede geçirmek zorunda kalan vatandaşlar, ziyaretçi azlığından yakındı

İlişkiler eskisi gibi değil
banner598

 Onur ULAĞ-Hüseyin ÇİÇEK

   Kurban Bayramı’nı hastanede geçiren vatandaşların önemli bir kısmı, yakınları tarafından ‘unutulmaktan’ yakındı.
   Bayramı buruk geçiren hastalar, “Allah kimseyi hastanelere düşürmesin. Hiç kimseyi yalnızlığa mahkum etmesin”dedi.
   Diyalog muhabirinin Lefkoşa ve Gazimağusa hastanelerinde ziyaret ettiği hastaların bir kısmı aile yakınları ile görüşebildiğini söylerken, bir kısmı da “gelen, giden; arayan, soran olmadı” dedi.

Ne dediler?.. Ne dediler?..

Yalçın Hüseyin Sonat:
1957 doğumluyum. İki buçuk yıldan bu yana hastanede tedavi görüyorum. Yaşadığım bir iş kazasından dolayı ayağım kesildi. Allah böyle bir durumu kimseye yaşatmasın. Hastanede kısmi tedavi görüyorum doktorlar sağ olsun herkesten memnunum. Benim için buruk bir bayram gelen yok giden yok kimsem yok sizlerden başka kimse gelmedi. Allah kimseyi düşürmesin. Herkese hayırlı bayramlar.

Aydın Özer:
KKTC’ye arife gecesi Bursa’dan geldim. Buraya gelmemdeki amacım bayram tatili dolayısıyla gezmekti fakat nasip böyleymiş burada bayramda hasta olmakta varmış. Hastanedeki hemşireler olsun, doktorlar olsun bütün hastane personeli özverili, güler yüzlü, ilgili davranıyorlar. Midemde başlayan bir rahatsızlık sonucunda hastaneye geldim.  2-3 gündür hastanede tedavi görüyorum. Tatil amaçlı buraya geldiğim için yalnızım ama diğer yatan hastalara kimse ziyarete gelmiyor. Bir siz geldiniz, sizlerin aracılığıyla tüm İslam âleminin bayramını kutlarım.

Recep Çelik:
Bayramda hastanede yatmak benim için iyi bir duygu değil. Gelen giden yok kimseyi göremiyorsun. Benim bağırsaklarım doğuştan birbirine yapışmış bu sebepten dolayı 7-8 gündür hastanedeyim. İlk geldiğim dört gün çok zorlandım. Doktorlar beni dört günün sonrasında beşinci gün ameliyata aldılar. Doğru düzgün bir şey yiyip içemiyordum. Bugün su içmeye başladım. Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun.

Hasan Çakır:
Güzelyurt’a bağlı Taşpınar Köyündenim eski adıyla Angolem. Ayağımda çıkan rahatsızlık dolayısıyla hastaneye geldim. Hastaneye gelince ayağımda damar tıkanması olduğunu söylediler. 22 gündür hastanede yatıyorum. Bayram geldi yine hastanedeyim. Bayramda tüm ailem ziyaretime geldi ama ben huzursuzum. Çünkü ben sağlık istiyorum dışarıda olmak istiyorum. Hastalığım geçsin iyi olayım vallahi hastaneye değil Lefkoşa’ya bile gelmem. Köyümde kalırım, bir yere çıkmam. Geldiğiniz için teşekkür ederiz. Bütün İslam âleminin bayramı kutlu olsun.

Ahmet Çakır:
Temmuz ayının on dördünden bu yana hastanedeyim yaklaşık 40 gün oldu. Kendi evimde iş yaparken sol elimin parmaklarını kestim. Bayram benim için güzel geçiyor. Gelenim gidenim, ziyaret edenim çok. Eş, dost, arkadaşlarım, akrabalarım beni hiç yalnız bırakmıyorlar. Tek farkı bayramı evde değil de hastanede geçiriyor olmam. Sizin aracılığınızla da bütün Müslüman âleminin bayramını buradan kutlarım. 

Yaver: En çok kesi vakaları geldi
Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi de bayram mesaisine yoğun başladı. Kurban Bayramının ilk günlerinde 200 tane hastanın gittiği acil servise ağır bir vakanın başvurmadığı bildirildi. Diyalog muhabirine açıklama yapan Gazimağusa Devlet Hastanesi İdare Amiri Mustafa Yaver, bayramın ilk günlerinde acil servise ağır bir vakanın başvurmadığını ifade etti. 200 vakanın acil servise başvurduğunu belirten Yaver, genellikle, baş ağrısı, kesi ve çocuk hastaların servise geldiğini bildirdi. Yaver,  kurban kesiminde meydana gelen kazalar nedeni ile kesi vakalarında bir artış gözlemlendiğini, onun dışında olağan dışı bir durumun gözlenmediğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474