banner564

Eli ayağı kırıldı

Arkadaşlarını evden çıkardığı gerekçesiyle Zimbabweli öğrencinin evini basan ve tekme tokat döverek pencereden aşağı atan Nikeryalılardan biri tutuklandı, ikisi kayıplara karıştı

Eli ayağı kırıldı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da dün sabah saatlerinde, Zimbabweli bir öğrencinin kaldığı evde dehşet dolu anlar yaşandı. Arkadaşını evden çıkaran Mutale David Lunda’ya sinirlenen Kevin Jeb Shehu Ndams isimli Nijeryalı öğrenci, yanına iki arkadaşını da alarak, Lunda’nın evini bastı. 
Kapıyı kırarak içeri giren Nijerya uyruklu öğrenciler, uykuda olan Lunda’yı evin salon kısmına getirerek önce tekme tokat dövdü ardından ise müştekiyi salonun penceresinden iterek 6 metreden beton zemine düşmesine neden oldu. 
Lunda’nın olay sonrasında sol el ve sol ayak kemiği kırılırken, zanlılardan Kevin Jeb Shehu Ndams polis tarafından tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı, diğer iki zanlı ise sırra kadem bastı.

Şafak vakti baskın
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, 27 Ağustos 2016 tarihinde saat 02.00 sıralarında, zanlının beraberindeki Jeffery isimli bir öğrenci ve Dauda Yakubu ile beraber, arkadaşları Jeffery’i evden çıkardığı gerekçesi ile müşteki Mutale David Lunda’nın Diva Sokakta bulunan apartman dairesine gittiklerini ve kapıyı zorla kırarak içeri girdiklerini söyledi.

Neye uğradığını şaşırdı
O esnada yatak odasında uyumakta olan müşteki Mutale David Lunda’nın zanlı ve arkadaşları tarafından zorla salona getirildiğini ve tekme tokat darp edildiğini anlatan Karagil, zanlı ve arkadaşlarının daha sonra müştekiyi salon penceresinden iterek 6 metre yükseklikten beton zemine düşürdüklerini ve katle teşebbüs suçunu işlediklerini söyledi.

“Biz atmadık kendi atladı…”
Müştekşinin sol el ve sol ayak kemiğinin kırıldığını belirten Karagil, zanlının Gazimağusa’da tespit edilip tutuklandığını ve kendilerine ilk verdiği ifadesinde müştekinin kendisinin aşağıya atladığı yönünde iddiada bulunduğunu ifade etti. 
Olaya karışan diğer 2 zanlının arandığını aktaran Karagil, ayrıca alınacak olan tanık ifadeleri de olduğuna dikkat çekerek zanlının soruşturma maksatlu 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 
Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2016, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473