banner564

‘Eller havaya’

UBP ve DP’yi ziyaret ederek, seçim startını veren Eroğlu, ilk turdan kazanması için birlik ve beraberlik istedi

‘Eller havaya’
banner598
   Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Nisan ayında yapılacak seçimleri ilk turdan kazanmak için UBP ile DP’lilerden ‘birlik ve beraberlik’ içinde hareket etmelerini istedi. Eroğlu, geçmiş seçimde olduğu gibi, bu kez da büyük bir başarı hedeflediğini belirterek “yine hep birlikte bu meydanları dolduracağız” dedi.
   Özellikle, UBP salonunda yaşanan coşku sonrasında Eroğlu ile Hüseyin Özgürgün ve diğer milletvekilleri hep birlikte elleri havaya kaldırarak birlik mesajı verdi.
Eroğlu’ndan önce partililere seslenen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, parti meclisi (PM) ve tabanının aday olması yönündeki çağrısı karşısında Eroğlu’nun bunu ciddiyetle değerlendireceğini söylediğini ve seçimin startını UBP’den verdiğini kaydetti.
Özgürgün, bu çağrılara olumlu yanıt verdiği için Eroğlu’na teşekkür ederek, ziyaretin tüm partilileri mutlu ettiğini ifade etti.

Eroğlu: Sizi ve bu salonu çok özledim
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, “Sizi ve bu salonu çok özlemiştim” diyerek başladığı konuşmasında, 4-5 yıldır bu tür bir toplantıda bulunmadığını, hasreti bugün giderme fırsatı bulduğunu ve nisan ayına kadar partililerle çok sıkı çalışarak hedefe ulaşmak istediklerini söyledi.
Müzakere masasında Rum önerilerinin önümüzdeki 5 yılın çok çetin geçeceğini gösterdiğini dile getiren Eroğlu, seçimler için UBP tabanının bütünleşmesi gerektiğini, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir ülkenin liderinin seçilmesi ile KKTC’nin haklarını masada koruyacak kişinin seçilmesi anlamına geldiğini belirterek, herkesin Kıbrıs Türk halkının topraklarındaki varlığını dikkate alarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

“Masadan Eroğlu değil Rumlar kaçtı”
Eroğlu, aday olduğu zaman kendisi hakkında Kıbrıs ve Avrupa basınında “müzakerelerin duracağı” yönünde yazılar yayınlandığına işaret ederek, “Kimse Eroğlu’nun masadan kaçtığını görmedi, onlar (Rumlar) masadan kaçtı. Biz masada dimdik oturduk… Anastiasidis’in masadan kaçmasında haklı bir neden de yok… Hem masadan kaçan Anastasiadis, hem uzlaşmaz Eroğlu...! Nasıl?” şeklinde konuştu.


“Olduğu gibi tüm Karpaz’ı istiyorlar”
Anastasiadis’in tedavisinin tamamlanıp bir an önce masaya dönmesini istediğini belirten Eroğlu, görüşmelerde konuşulanları paylaşınca “gizliliği ihlal etmekle”, paylaşmadığında da “kapalı kapılar ardında müzakere yürütmekle” eleştirildiğini kaydederek, “Vatandaş müzakerelerde neler oluyor bilmek zorunda… Rum tarafı birçok köy ismi getirdi, daha da getireceğini söylüyorlar… Olduğu gibi tüm Karpaz’ı istiyorlar… Bunları ortaya koymak suç değildir” şeklinde konuştu.


DP’de sıcak karşılama
Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek veren partilerden Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG)’yi ziyaret eden Eroğlu, geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
DP-UG Genel Merkez’inde saat 17.30’da gerçekleşen ziyarette Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, bakanlar ve partililer karşıladı.

Denktaş: Eroğlu için çalışacağız...
İlk konuşmayı yapan DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Parti Meclisi’nin kararı ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını anımsatarak, “Yürüttüğü mevki gereği doğrusu da buydu” dedi.
DP-UG’nin bu yıl bağımsız aday olan Derviş Eroğlu’na en etkili desteği vermek için başlangıç yaptıklarını söyleyen Denktaş, “İçinden geçtiğimiz dönem, masada egemenliğimizi, ayrı halk olduğumuzu, kimliğimizi, eşitliğimizi, ödün vermeksizin tartışarak çözüme ulaşma çalışması yapılacak bir dönemdir” dedi.
Denktaş, diğer Cumhurbaşkanı adalarının söylemlerini de eleştirdi. Parti sempatizanlarının her şeyi bir kenara koyarak Eroğlu’nun seçimi kazanması için çalışacağını söyleyen Denktaş, parti olarak tam destek vereceklerini belirtti.

Eroğlu: Meydanları beraber dolduracağız
“Geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de yine beraber meydanları dolduracağız, beraber hareket edip KKTC Cumhurbaşkanlığı makamına bu devlete inanan bir kişinin seçilmesine yardımcı olacağız” diyen Eroğlu da, bu seçimin KKTC devletine inanan, egemenliğini savunan, bu topraklarda huzur ve güven içerisinde sonsuza dek yaşama gereğini savunan bir seçim olacağını; bu seçimin hata kaldırmayacağını söyledi.
“Ben zoru severim. Bu seçim zor olacak ama çalışırsak, birlik beraberlik içersinde, bütünlük içerisinde bazı kırgınlıklar varsa onları sandığa taşımadan çalışırsak, bu seçimi birinci turda bitirmek mümkündür” diyen Eroğlu, her şeyin çalışmaya bağlı olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473