banner564

Emaneti devralacak

CTP, hükümeti kurma görevini; 2011'deki kurultayda ikinci turda adaylıktan çekilerek Yorgancıoğlu’na başkanlık ve başbakanlık kapılarını açan Ömer Kalyoncu’ya verecek

Emaneti devralacak
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) yetkili organları dün akşam yaptığı toplantıda, yeni hükümeti kurma görevinin Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu’ya verilmesini önerme kararı aldı.
Hatırlanacağı üzere Ömer Kalyoncu, CTP’nin 5 Haziran 2011'deki kurultayında ikinci turda adaylıktan çekilerek Özkan Yorgancıoğlu’na parti başkanlığı ve başbakanlık kapılarını açan isim olmuştu.
CTP-BG Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) ardından Parti Meclisi de Genel Başkan Mehmet Ali Talat başkanlığında yaptığı toplantıda, yeni hükümet konusunu değerlendirdi.
MYK’da Cumhurbaşkanı’na hükümeti kurmakla görevlendirilmek üzere Ömer Kalyoncu’nun önerilmesi kararı alınırken, karar Parti Meclisi’nin de onayına sunuldu.

Talat: Takdir Akıncı’nın…
CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Girne Milletvekili Ömer Soyer Kalyoncu’yu başbakan adayı olarak önerme kararı aldıklarını, ancak takdirin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’da oluğunu söyledi.
Partilerle görüşmelerin hafta başında başlayacağını da söyleyen Talat, yeni hükümet kurulana kadar Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığındaki hükümetin göreve devam edeceğini yineledi.
Kısa bir süre içerisinde hükümet taslak programı çerçevesinde partilerle görüşmeler yapılacağını söyleyerek, bu görevde temel sorunların çözümü için MYK’nın yetkilendirildiğini ifade eden Talat, “Temel hedef sürdürülebilir bir yapı ve halkın refahıdır” dedi.
Talat,  bir soruya karşılık, yeni hükümet kurulana kadar Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan görevini sürdürmesi konusunda ricada bulunduğunu da söyledi ancak bu sürenin çok uzun olmayacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474