banner564

Emekçilerin sorunları tartışıldı

Dev-İş, Romanya’da düzenlenen toplantıya katıldı

 Emekçilerin sorunları tartışıldı
banner598

Devrimci İşçi Sendikası (Dev-İş), Romanya’nın Köstence kentinde düzenlenen RETUNSEE 9. Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Dev-İş’ten yapılan açıklamaya göre, 30 Haziran’da yapılan toplantıya Türkiye, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk, Kıbrıs, Yunanistan, Romanya ve Slovenya’dan enerji alanında faaliyet yürüten 17 sendikanın başkan ve temsilcileri katıldı.
RETUNSEE Yönetim Kurulu’na Kıbrıs’tan PEO-SAGDEMELIN Sendikası başkanı ile DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek de katılırken, işçi ve emekçilerin sorunları dile getirilip, birlikte mücadelenin önemine vurgu yapıldı.
RETUNSEE Yönetim Kurulu toplantısında konuşan DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek, İstanbul’da yaşanan terör olayını kınayarak, Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan emekçilerin sorunlarını dile getirdi.
Felek, “her geçen gün sendikasız işçi çalıştırmanın yaygınlaştığı, güvencesiz çalışma koşullarının bütün ülkelerde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta da uygulandığı, ücretlerin her geçen gün azaldığı, iş kazalarının ve iş cinayetlerinin iş gücü nüfusuna göre yüksek olduğunu” söyledi.
Yönetim Kurulu ayrıca Romanya İşçi sınıfına, verdikleri sendikal mücadeleden dolayı destek ve dayanışmalarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2016, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473