banner564

Emekler meyvesini veriyor

Akdeniz sahilinde yüzlerce karetta yavrusu denize bırakıldı

Emekler meyvesini veriyor
banner598
Ufuk ÇAĞA
Rehberler Birliği, Kaplumbağa Cemiyeti, Biyologlar Derneği ve Akdeniz Karetta Restorant tarafından geçtiğimiz gün düzenlenen bir organizasyonla yüzlerce yavru karetta doğaya bırakıldı.
Düzenlenen organizasyonla ilgili olarak Diyalog’a bilgi veren Akdeniz Karetta Restorant sahibi Tarık Bozalan, Natura 2000 kapsamında koruma altına alınan Akdeniz Sahilinde bu yıl yaklaşık 160 kaplumbağa yuvasının tesbit edildiğini ve bu yuvalar koruma altına alındığını belirtti. Bozalan ortalama her yuvada 100 yumurtanın bulunduğunu ve bu yıl yaklaşık iki bin yeni kaplumbağa yavrusunun doğaya bırakılacağını söyledi.

Her yıl % 30 artıyor  
Tarık Bozalan, 3 yıl önce Akdeniz Bölgesi sahillerinde başlattıkları bu çalışmaların meyvesini vermeye başladığını ve her yıl bu bölgeye yapılan kaplumbağa yuvalarının yaklaşık %30 arttığını belirtti. Bozalan, vatandaşların bu konuya gösterdiği yoğun ilgiden çok memnun olduklarını da belirterek “bu yıl yaptığımız organizasyona yaklaşık bin kişi katıldı ve katılanların arasında küçük çocukların fazlalığı bizi çok sevindirdi. Çünkü çocukların bu ilgisi şu anda bizlerin yaptığı çabaların gelecekte de devam edeceğinin göstergesidir, bu da bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473